Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, τον καλεί να ψάξει τα αίτια της ήττας του στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

«Στην τοποθέτηση του στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημοσιεύθηκε στην “Αυγή”, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “τα μεγάλα συμφέροντα έκαναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”. Η αναφορά αυτή είναι βαθύτατα προσβλητική για τους 2.251.618 πολίτες που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019 και τον εξέλεξαν πρωθυπουργό», τονίζει η ΝΔ.

Σημειώνει ότι αυτή η τοποθέτηση «δείχνει ανεπίτρεπτη, για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιφρόνηση του βασικού κανόνα της δημοκρατίας περί εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία» και προσθέτει ότι «ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες τον “μαύρισαν” λόγω των επιλογών του. Ας ψάξει εκεί τα αίτια της ήττας του».

«Όσο για τα περί γραμματίων, μόλις χθες καταγγέλθηκε η συναλλαγή της κυβέρνησής του με φωτογραφική νομοθέτηση υπέρ συμφερόντων» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.