Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, του οργάνου που είναι αρμόδιο για την εξωτερική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμετάσχει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Λιβύη, Τουρκία αλλά και Αίγυπτο. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε Γεωργία, Ινδία, Μυανμάρ, Μοζαμβίκη και ως προς την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν (JCPOA), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπεται, επίσης, να ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Αιθιοπία και στην Ουκρανία, καθώς και να έχουν μία άτυπη συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.