Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Intercontinental» ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο «NewsXchange 2010», που διοργανώνουν διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί υπό την αιγίδα της European Broadcasting Union (EBU), σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Το κεντρικό θέμα του «NewsXchange» είναι οι «Νέες Πραγματικότητες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οπτικοακουστικό τοπίο». Τα επιμέρους θέματα που, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι οι «κατευθυνόμενες» ειδήσεις, η ισορροπία ανάμεσα στην προπαγάνδα και τη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, η προσέλκυση περισσότερων τηλεθεατών με τη μετάδοση «καλών ειδήσεων», η «χρηματοδότηση» του παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας, καθώς και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τηλεόραση, την έντυπη δημοσιογραφία και το διαδίκτυο.

Αναλυτικά σήμερα:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί τη Χίο, όπου διαδοχικά θα παρευρεθεί στην Πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, στην κατάθεση στεφάνων, την παρέλαση, σε δεξίωση του δημάρχου Χίου, Βρουλή Παντελή, για την 98η Επέτειο Απελευθέρωσης της Χίου (Δημαρχείο Χίου) και σε σύσκεψη με στελέχη της ΝΔ (Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο).

Επίσημη συνάντηση με το νέο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αθανάσιο Ξηρό, θα έχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Μανόλης Λαμτζίδης και ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Βαλεργάκης .

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.200 ευρώ σε όλους τους ανέργους, πραγματοποιούν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στις 11 π.μ συνάντηση με τον Σύλλογο για την Πρόληψη από τα Τροχαία Ατυχήματα. Στις 12 μ.μ. συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ), στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.

Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1) έκτακτη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προκειμένου να τοποθετηθεί δημόσια για την ετυμηγορία της κάλπης την Κυριακή έναντι των δύο υποψηφίων δημάρχ, Κώστα Γκιουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 11: 45 π.μ. η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα δεχθεί, στο γραφείο της, τον πρέσβη της Ρουμανίας, George Ciamba.

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή των φοιτητών που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Τουρκίας, Μεχμέτ Χασάν Γκιογούς.

Στις 12:30 μ.μ.  η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα δεχθεί, στο γραφείο της, το νέο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη.

Στις 1 μ.μ. η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα δεχθεί, στο γραφείο της, το νέο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

Στη 1 μ.μ. στο εκλογικό γραφείο του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» (Δραγάτση 8, Πειραιάς), συνέντευξή Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με θέμα τη διακύβευση της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

 Στις 2 μ.μ. στο εκλογικό κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος» στο Αργος (Πλατεία Πέτρου) επίσκεψη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στις 4:30 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του Foreign Policy Club, Veton Surroi.