Πολύ μεγάλο λάθος τόσο στη σύλληψη όσο και στην εφαρμογή του, χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο «Βήμα FM». «Πιστεύω ότι είναι η ώρα η ελληνική πλευρά, στοιχειοθετημένα, να μπορέσει να αποδείξει ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και στη σύλληψη και στην εφαρμογή του – και με δική μας και όχι δική τους ευθύνη – άρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και αναπροσαρμογή. Και έχω πει ότι χρειάζεται μια μείωση 1,5 δις από τα προβλεπόμενα έσοδα και έπειτα να γίνει η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Οι αντικειμενικές αξίες είναι πλασματικές και όλα όσα απορρέουν από αυτές είναι πλασματικά. Όταν από το λαθρεμπόριο χάνουμε σήμερα 1 δις, είναι το 1 δις που ζητώ εγώ να κοπεί από τον ΕΝΦΙΑ. πό την άλλη πλευρά, η πολιτική που ζητάω να ακολουθήσουμε είναι μια πολιτική με συγκροτημένη, μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή λογική».

Επιπλέον η κ. Μπακογιάννη, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκτοξευθεί, διότι με αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται (αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα) σε κανονικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πάει στο 50%. Και παρά ταύτα, δεν έχει πάει… Γιατί δεν έχει πάει; Διότι οι Έλληνες έχουν βγει σοφότεροι από την κρίση. Βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα. Και ζητάνε συγκεκριμένες προτάσεις. Και οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν έρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ανησυχεί για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε να βγει γρήγορα από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Τέλος, σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Μπακογιάννη, υπογράμμισε πως: «θα έρθει η ώρα του – και δεν το λέω διότι είναι η «καραμέλα» για την ώρα του. Το λέω διότι οι επόμενοι τρεις μήνες είναι καθοριστικοί για το πολιτικό κλίμα που θα επικρατήσει στη χώρα. Αν το πολιτικό κλίμα είναι ένα κλίμα στοιχειώδους πολιτικής ηρεμίας και πολιτικού πολιτισμού, αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να εκλέξει Πρόεδρο. Υποτιμούμε τους πολίτες όταν προσπαθούμε για μικροπολιτικούς λόγους να κατασκευάσουμε τεχνάσματα για μία εκλογή, της οποίας δεν είναι η ώρα της να γίνει».