Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στη χώρα μας, Soosuk Lim, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με την ευκαιρία της δωρεάς 5.000 μασκών προστασίας από τον κορωνοϊό στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην περιοχής της Ελασσόνας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Soosuk Lim για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία, ενώ επεσήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας.

Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι και οι δύο χώρες κράτησαν την ίδια στάση έναντι της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας την πρωτοφανή αυτή απειλή με αποφασιστικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επέτειο των 60 ετών (1961-2021) από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας – σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε πολλούς τομείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Soosuk Lim εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, καθώς και το θαυμασμό του για το έργο που έχει επιτελέσει η Πολιτική Προστασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο κ. Soosuk Lim συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στο προσεχές μέλλον και να διερευνήσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας τους.