Δεν υπήρξε θέμα λάθους εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ, αλλά ένας «καλομελετημένος σχεδιασμός» με στόχο να υποτιμηθούν οι αξίες των ακινήτων, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον Σκάι, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Όλα αυτά που διαπίστωσαν οι πολίτες όταν μπήκαν στο διαδίκτυο και είδαν τα εκκαθαριστικά τους, είχαν επισημανθεί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από αυτούς που ασχολούνται με τα ζητήματα φορολογικής πολιτικής. Ήταν ένας άδικος νόμος, ένας νόμος που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών».

Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ΕΝΦΙΑ και ότι οποιαδήποτε πρόταση φορολόγησης των ακινήτων ξεκινά για την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από την κατάργησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για έναν φόρο ο οποίος δημεύει την ακίνητη περιουσία. Προφανώς είναι αυτονόητη η επιλογή μας για την κατάργηση αυτού του ληστρικού φόρου».

Αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει μέσα από τη διαμόρφωση του συσχετισμού των 180 να πάρει ένα πράσινο φως για να συνεχίσει αυτή την καταστρεπτική πολιτική».

«Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει το πράσινο φως για να συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιο, είτε το λέει μνημόνιο, είτε το λέει αλλιώς», σημείωσε ενώ όταν ερωτήθηκε εάν δεν θα θέσει υποψηφιότητα κάποιου προσώπου ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Για όλο το προηγούμενο πολιτικό σκεπτικό έχουμε συμφωνήσει. Ως προς το δια ταύτα, προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να καταθέσει πρόταση».