Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα η συλλογή υπογραφών από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες την περίοδο που το στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν υπουργός.

Εάν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές σύντομα, ενδέχεται η πρόταση να κατατεθεί ακόμη και σήμερα. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε τη συλλογή υπογραφών να ξεκινά τις προηγούμενες εβδομάδες ωστόσο πήγε λίγο αργότερα χρονικά, για να μην φανεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την υπόθεση Λιγνάδη.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου απέστειλε τη δικογραφία της υπόθεσης Καλογρίτσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό με τη σειρά του, τη διαβίβασε αμελλητί ως όφειλε στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στις 3 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Ο επιχειρηματίας στις καταθέσεις του θεωρεί τον κ. Παππά «ενορχηστρωτή» της προσπάθειας «να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του». Προσθέτει δε ότι ο ίδιος δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ο τότε υπουργός τον έπεισε να συμμετέχει με απώτερο σκοπό να αποκτηθεί ένα τηλεοπτικό κανάλι που θα τασσόταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμαινε τέλος, ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως μια μορφή εγγυητικής επιστολής για να συμμετάσχει στη διαδικασία, δόθηκαν μέσω εταιρίας από το εξωτερικό.