Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας και κάνει λόγο για ενέργειες που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των φορέων.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει πως «σε αυτή τη δύσκολη χρειάζεται γνώση, στρατηγικός σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός με σχέδιο και επιστημονική προσέγγιση πάνω στις ιδιαιτερότητες της χώρας».

Τέλος, η ΔΗΜ.ΑΡ., ζητά την απόσυρση του άρθρου 221 που θίγει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι άλλο ζήτημα η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και άλλο αυτό που γίνεται σήμερα και ουσιαστικά είναι η αποσάθρωση, η κατάργηση χωρίς σχέδιο και η διάλυση αυτών.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερά υπέρ της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού των ταμείων. Είναι άλλο όμως ο εξορθολογισμός των δαπανών και η αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων και άλλο οι ενέργειες που προωθούνται και οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των φορέων.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζεται γνώση, στρατηγικός σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός με σχέδιο και επιστημονική προσέγγιση πάνω στις ιδιαιτερότητες της χώρας και όχι ρυθμίσεις που δεν εκφράζουν τι ανάγκες της εποχής, της κοινωνίας και των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την άμεση απόσυρση του άρθρου 221 που θίγει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας».