Το νομοσχέδιο «τροποποίηση του ν. 927/1979 και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου», που είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 20.11.2013, είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα, αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές.

Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε το νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση την Τρίτη, 26 Αυγούστου, και να διατεθούν δύο συνεδριάσεις.

Σχολιάζοντας την άμεση εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Η επιστολή των Παναγιώτη Ρήγα και Κώστα Τριαντάφυλλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 19 Ιουλίου για άμεση εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου απέδωσε καρπούς, δικαιώνοντας την επιμονή του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά την αποστολή της, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την εισαγωγή του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)» στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και τη συζήτησή του στις 26 και 27 Αυγούστου.

Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, καθώς εκτός από διεθνή υποχρέωση της χώρας μας αποτελεί και στοιχείο δημοκρατικού αυτοπροσδιορισμού της».