Με έναν γνώριμο Γερμανό ευρωβουλευτή από την περίοδο των μνημονίων, τον Βαυαρό Μάρκους Φέρμπερ, (ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημοσιονομικής πειθαρχίας) θα ανταλλάξει απόψεις αύριο Τετάρτη, ώρα 18:00, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης καθώς αμφότεροι θα λάβουν μέρος στη διαδικτυακή συζήτηση που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Γερμανίας «Χανς Ζάιντελ» με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ο κ. Φέρμπερ να σημειωθεί ότι είναι επίσης συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος του Ιδρύματος «Χάνς Ζάιντελ» (HSS).

Αντικείμενο της κουβέντας θα είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που με τον πακτωλό χρημάτων τα οποία θα διανείμει στις πληγείσες από την πανδημία χώρες της γηραιάς ηπείρου, αναμένεται να λειτουργήσει ως «εμβόλιο» για τις οικονομίες.

Μαζί τους θα συμμετέχουν επίσης στη συζήτηση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Μιχάλης Αργυρού, η πρώην ευρωπαία Επίτροπος (και μέχρι πρότινος διεκδικήτρια της ηγεσίας του ΟΟΣΑ) Άννα Διαμαντοπούλου καθώς επίσης και ο διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου, Αλέξανδρος Κρητικός.

Τη σχετική συζήτηση, που θα διεξαχθεί στα ελληνικά και τα γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση, μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τον αυτόν τον σύνδεσμο.