«Ο κύριος Μητσοτάκης καλύπτει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τις ευθύνες της στον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου, ζητώντας να παφθεί άμεσα το μέλος της κυβέρνησης για τις πολιτικές ευθύνες που φέρει.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εμπνευστής του δήθεν επιτελικού κράτους που στην πράξη κρύβει την ενός ανδρός αρχή» επεσήμανε η αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, δεν ασχοληθήκαμε τώρα με τα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης. Από τον περασμένο Νοέμβριο έχω μιλήσει για μια πανδημία μέσα στην πανδημία».

Ζήτησε επίσης να μην υπάρξει κανένας συμψηφισμός και όλα τα γεγονότα να βγουν στο φως. «Το κίνημα #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, μακριά από συμφέροντα και κομματικές παρατάξεις» επεσήμανε.

Τέλος, χαρακτήρισε «φούσκα» τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακριά από τα κάθε φύσης προβλήματα της κοινωνίας, ενώ καταδίκασε το hashtag #NΔΠαιδεραστές.