Με ανάρτησή του στο Facebook ο Φαήλος Κρανιδιώτης κρατά αποστάσεις από τα στελέχη της ΝΔ που «επιχαίρουν» για τη χρεοκοπία της Αργεντινής λόγω πολιτικής εκμετάλλευσης.

«Πρέπει να είσαι κάφρος για να επιχαίρεις για την δεύτερη χρεωκοπία της Αργεντινής μέσα σε 12 χρόνια. Ένας περήφανος κι αγωνιστής λαός, φτωχός και ταλαιπωρούμενος μέσα σε μια πλούσια χώρα!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Θυμίζω πως είναι από τους σιτοβολώνες του πλανήτη, με τεράστιο κτηνοτροφικό κλάδο κι ενώ εμείς πια δεν φτιάχνουμε ούτε μανταλάκια, η Αργεντινή έχει βαριά βιομηχανία (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, αεροπλάνα κλπ). Η χρεωκοπία της όμως, πέρα από το ότι κάνει ανέκδοτο τις ανοησίες Τσίπρα “μακάρι να γίνουμε Αργεντινή”, έχει ευρύτερη πολιτική σημασία. Δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι το χαοτικό διεθνές περιβάλλον. Ως συνήθως την χρεωκοπία θα την πληρώσουν οι πολλοί κι αδύναμοι, χάνοντας πάλι τις οικονομίες τους και παίζοντας ξύλο στα σούπερ μάρκετ. Άρα και για μας καταδεικνύεται πως χρειάζεται σύνεση και να μην “αγοράζουμε” την τζάμπα “επανάσταση” του κάθε καφενόβιου» καταλήγει.