Στην άμεση αντικατάσταση του επιστημονικού υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρου Γαρδικιώτη αποφάσισε να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η αποκάλυψη που έφερε ΕΔΕ και αντικατάσταση

Την παραίτηση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, Κέντρου Υγείας Πόλης Κέρκυρας Α. Γαρδικιώτη ζήτησε και έλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την αποκάλυψη ότι ενέκρινε παρανόμως τον εμβολιασμό δημοσιογράφου της Κέρκυρας που δεν δικαιούται με βάσει τις εγκυκλίους για τη σειρά εμβολιασμών.

Ο δημοσιογράφος φέρεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να εμβολιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, από τις «αδιάθετες» δόσεις εμβολίου που περισσεύουν από περιπτώσεις δικαιούχων (ηλικιωμένων και υγειονομικών) που δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους.

Ο εμβολιασμός του «πέρασε» κανονικά στο σύστημα καταγραφής των εμβολιασθέντων όπου το αποδεικτικό διέρρευσε στα ΜΜΕ και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης αντικαθίσταται άμεσα και δίνεται εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.