Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, περιόδευσε στη Ρόδο τις προηγούμενες δύο ημέρες επισκεπτόμενος φυλάκια στο νησί και το Καστελόριζο καθώς και την πυραυλάκατο «ΣΤΑΡΑΚΗΣ» που περιπολεί στην περιοχή.

Κατά τον χαιρετισμό του προς το προσωπικό της ζώνης ευθύνης της 95 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, επεσήμανε πως η αναβάθμιση του αμυντικού σχηματισμού στο Καστελόριζο στέλνει ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, παρά και πέρα από την κρίση και χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, προστατεύει στο ακέραιο τα δίκαια και τα συμφέροντά της, αλλά «και τα σύνορα της νέας μεγάλης μας πατρίδας, της Ευρώπης, που αυτό τον καιρό έχει κρίνει αυστηρά την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εξήρε τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεγάλωμα της Ελλάδος, στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας, αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζει στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, παρατήρησε ότι «όταν εκλείψουν οι λόγοι τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα», όσον αφορά τη συντήρηση τέτοιου μεγέθους αμυντικού συστήματος της χώρας.

«Με αυτά τα απλά λόγια δίνεται απάντηση σε όλους εκείνους στην Ευρώπη που δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα αυτή έχει και μία αποστολή στο δικό της όνομα» σχολίασε.

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι «δεν θα αργήσει η μέρα που θα αποκατασταθούν πλήρως όλα εκείνα, τα οποία σε κάποια στιγμή αδίκησαν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους».

Τέλος, επανέλαβε ότι «η οικονομική κρίση είναι ένα φαινόμενο το οποίο ήρθε και σε κάποια στιγμή θα φύγει και αν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μιας πιο βαθιάς και ειλικρινούς εθνικής συνεννόησης, τότε ως χώρα, ως λαός, ως κοινωνία, μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία δημιουργώντας ένα νέο κράτος, μια νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Στο Καστελόριζο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην τελετή απονομής Πολεμικής Σημαίας από τον αρχηγό ΓΕΣ στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, όπου παρασημοφόρησε τη Σημαία με το Σταυρό Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξεως.

Στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Νικoλάου Μπελούμπαση», στη Ρόδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην τελετή απονομής από τον αρχηγό ΓΕΣ του Ταξιάρχη Αριστείου Ανδρείας στη Σημαία του 1/38 της Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής που είχε απονεμηθεί στο 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων και παρασημοφόρησε τη Σημαία με το Σταυρό Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως.