Σε νέα τεστ κορονοϊού σπεύδουν τα υποβληθούν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό, όπως μαθαίνουμε, ιδίως όσοι συνόδευσαν τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρόσφατο ταξίδι του στη Λισαβόνα. Και αυτό γιατί ανησύχησαν όταν έμαθαν ότι ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης προχθές μπορεί να μην συνάντησε τον κ. Σόουζα, πέρασε ωστόσο αρκετές ώρες μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας της Ιβηρικής, Αντόνιο Κόστα και άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν δει προ ημερών τον πρόεδρο που νόσησε.

Ο κ. Σόουζα εννοείται ότι έχει μπει σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή που διαγνώσθηκε θετικός διακόπτοντας την καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου και όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έσπευσαν να εξεταστούν με rapid tests.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός κ. Αντόνιο Κόστα εκεί που είχε βγει από την προληπτική καραντίνα, καθώς είχε συναντήσει τον Δεκέμβριο τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Μακρόν που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, έσπευσε τώρα να ξαναμπεί για λόγους προστασίας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην Πορτογαλία λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αλλά το ταξίδι είχε αναβληθεί ακριβώς λόγο αυτής της καραντίνας που έληξε στις 28 Δεκεμβρίου.