«Είμαι περήφανος που είμαι δεξιός και ανήκω στο λαϊκό κόμμα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τις «φωνές» μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που χαρακτηρίζουν τον Αργύρη Ντινόπουλο λαϊκιστή.

Ο κ. Ντινόπουλος όμως μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA άνοιξε τα χαρτιά του για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ και είπε ότι «Η ενδοδημοτική κινητικότητα δεν συνεπάγεται απολύσεις».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, οι 2.000 υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας ενώ τόνισε ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους δημοτικούς υπαλλήλους που δεν θα συμμετάσχουν στην κινητικότητα.

Ο κ. Ντινόπουλος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται στους δήμους παρά τις περικοπές σε 60% που έχουν υποστεί.

Υποστήριξε ακόμη ότι θα προσπαθήσει να μη γίνουν απολύσεις, αλλά, σύμφωνα με εκείνον, «Οι απολύσεις που ζητάει η τρόικα είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι η αυτοδιοίκηση επλήγη τα δύσκολα χρόνια της κρίσης αλλά επειδή, όπως είπε, διετέλεσε δήμαρχος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των δημάρχων.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προβλήματα με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι συνεργάζεται άριστα με το Γιώργο Ντόλιο από το ΠΑΣΟΚ. «Στο υπουργείο Εσωτερικών προβλήματα δεν υπάρχουν», δήλωσε χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τι συμβαίνει στα υπόλοιπα υπουργεία.

Ο κ. Ντινόπουλος μίλησε και για το νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, λέγοντας: «Του πρότεινα να μη μιλάει σε δημοσιογράφους». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά». Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι θα συνεργαστεί με τη Ρένα Δούρου, όπως θα συνεργαζόταν και με τον οποιονδήποτε από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται.