«Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για άλλη μια φορά ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να έχει συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, χωρίς να υπάρχει καν συντονισμός μέσα στην ίδια την κυβέρνηση», τόνισε σε συνέντευξή του στον Real FM και πρόσθεσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δε συνδυαστούν με πραγματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Υποστήριξε ότι «υπάρχουν καταγγελίες πως το 80% των θανάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ» και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο μήνες, έχουμε θρηνήσει 4.295 απώλειες συμπολιτών μας. Για την τραγωδία αυτή που ζούμε, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες…Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη η χώρα δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το δεύτερο κύμα -όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει με αυταρέσκεια το καλοκαίρι ότι νικήσαμε τον κορονοϊό».

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι «τον πρώτο λόγο για μια τέτοια απόφαση τον έχουν οι επιστήμονες…Όμως, αν τα σχολεία ανοίξουν τελικά, πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια. Θα είναι εγκληματικός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αν ανοίξει τα σχολεία, χωρίς να κάνει τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς -όχι δειγματοληπτικά αλλά σε όλους».

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, βάζοντας μπροστά τους προγραμματικούς μας άξονες: ενίσχυση της εργασίας και αύξηση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους του και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα την υγεία και την παιδεία…Το γεγονός όμως ότι αυτή τη στιγμή αντί να συζητάμε για μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης της κοινωνίας, η ΝΔ τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια, δείχνει την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης».