Μία κίνηση με ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία είναι αυτή του Άδωνη Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μετά το θόρυβο και τα όσα ακούστηκαν γύρω από το όνομά του μετά τον ανασχηματισμό και την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Υγείας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη», αναφέρει ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Αισθάνομαι διπλά άσχημα, διότι ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε κι εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του», συμπληρώνει.

Ο ίδιος μάλιστα αποδίδει την αντικατάστασή του στο γεγονός ότι κι εκείνος όπως και όλοι έχει «κάποια συν και κάποια πλην Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου. Άρα λοιπόν μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα».

Διαψεύδει μάλιστα τα όσα ακούστηκαν ότι μόλις έμαθε την απομάκρυνσή του έστειλε ειρωνικά μηνύματα στους Σαμαρά και Βενιζέλο, λέγοντας ότι «είναι τελείως ψευδείς οι συγκεκριμένες αναφορές. Και σε ό,τι αφορά τα όσα γράφτηκαν, αν κάτι με απογοήτευσε περισσότερο είναι η συμπεριφορά μου τις πρώτες ώρες. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος κι έδωσα το δικαίωμα να με παρουσιάσουν εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι είμαι. Ίσως και λόγω ηλικίας παραμένω υπερβολικά συναισθηματικός, με συνέπεια να χάνω κάποιες φορές τον έλεγχο των αντιδράσεών μου. Κι αυτό είναι λάθος στην πολιτική κι ένα καλό μάθημα που πήρα».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Χρυσής Αυγής, σημειώνει ότι «ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε είναι όλος λάθος. Δεν εννοώ τη Δικαιοσύνη που πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Εννοώ τους πολιτικούς. Τα κανάλια πρέπει να καλούν τους βουλευτές της και ο λαός να μάθει, επιτέλους, τις παράλογες θέσεις τους. Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής συμβάλλει στη δημιουργία ενός μύθου γύρω από αυτήν. Και στην Ελλάδα μας αρέσουν ως γνωστόν οι μύθοι από τους αρχαίους χρόνους. Δεν θα ξεφουσκώσει το φαινόμενο όσο το αντιμετωπίζουμε με εντελώς λάθος τρόπο».

Ο κύριος Γεωργιάδης, διαχωρίζει τη θέση του από την Ακροδεξιά, σημειώνοντας επιπλέον ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ακροδεξιός, κι ότι θεωρεί επικίνδυνο τον αντισημιτισμό.