Συναντήσεις με ευρωπαϊκούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με το γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Πορτογαλία.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μέτρα που θα ανακουφίσουν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019».

Στην ομιλία του θα τονίσει ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά. Θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη και επέφεραν μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, ενώ το 2014 θα κλείσει με, έστω και μικρό, θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται επίσης οι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν και, φυσικά, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο.

Το βράδυ ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.