«Διαδικασίες έκτακτης νομοθέτησης» απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης παρεμβαίνοντας στην συζήτησή του πολυνομοσχεδίου, στην Ολομέλεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως, παρά το εμβόλιο, έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες και «για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, είναι ανάγκη να είμαστε συνετοί, σώφρονες και κυρίως να μην υπάρχει κομματική εκμετάλλευση της πανδημίας». 

Τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως «εάν κάποιοι νομίζουν ότι μια τέτοια εκμετάλλευση τους αποδίδει πολιτικά αυτό δεν ισχύει, ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και εμπιστεύεται δυνάμεις σοβαρές και υπεύθυνες και αυτό κρατήστε το, θα σας είναι χρήσιμο τους επόμενους μήνες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πανίσχυρες χώρες με ισχυρά υγειονομικά συστήματα έχουν «κλείσει» ενώ δοκιμάζονται και οι οικονομίες τους από την κρίση, λέγοντας πως «όλες οι χώρες παράγουν πολύ λιγότερο πλούτο και δανείζονται από τον μέλλον τους».

Οι διαδικασίες έκτακτης νομοθέτησης, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είναι αναγκαίες καθώς η πραγματικότητα είναι έκτακτη και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς με την εξέλιξη της πανδημίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τα νέα μέτρα που χρειάστηκε από χθες να ληφθούν σχετικά με την Βρετανία.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε όμως στις διατάξεις που εισάγονται στο νομοσχέδιο και δεν εντάσσονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά όπως τόνισε είναι αναγκαίες, όπως αυτές που αφορούν τη μείωση του ΦΠΑ για τους τυφλούς συμπολίτες μας με πάνω από 80% έλλειψη οράσεως. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, είπε πως τόσα χρόνια το κράτος αυτούς τους συνανθρώπους μας τους θεωρούσε σαν να μην έχουν πρόβλημα όρασης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.