Αισιόδοξος για την επανεκλογή του στο Δήμο Αθηναίων, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επέκρινε τον ανθυποψήφιό του Γιώργο Καμίνη, γιατί, όπως είπε, «αν περάσετε από την οδό Σταδίου θα δείτε το εκλογικό κέντρο του κ. Καμίνη. Κάτω από την φωτογραφία του, είναι το όνομα του και από κάτω η λέξη «Δήμαρχος». Δηλαδή, έχει αυτοαναγορευθεί Δήμαρχος ο κ. Καμίνης εδώ και 15 ημέρες τουλάχιστον. Μαθαίνω δε ότι έχει μοιράσει κι αξιώματα. Εγώ αυτό το θεωρώ προσβολή στους συμπολίτες μου».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του για ενίσχυση των ασθενέστερων και ανταπάντησε στην κριτική του υπουργού Εσωτερικών για το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών, λέγοντας ότι «έχω παγώσει τα δημοτικά τέλη, έχω απαλλάξει τελείως τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες από τα δημοτικά τέλη, και έχω αναπτύξει ένα μεγάλο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, διότι, για μένα, μια από τις τρεις βασικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας, εφόσον επανεκλέγω, είναι η κοινωνική συνοχή της πόλης μου.

Λοιπόν, προτιμώ – κι αυτό θα κάνω – και θα βγω στα ίσια να το πω στους Αθηναίους και στις Αθηναίες: Από όποια έργα τεχνικά προβλέπεται στη νέα τετραετία να γίνουν, να κόψω τα μισά και τα χρήματα αυτά να τα ρίξω στην κοινωνική συνοχή της πόλης. Και όχι να ακολουθήσω την συμβουλή του κ. Ραγκούση να αυξήσω τα δημοτικά τέλη κατά 100%,ο οποίος (κ. Ραγκούσης) μετά από τρεις μήνες, που το λέω συνεχώς αυτό το θέμα και που στην συζήτηση δεν ήμουν εγώ κι αυτός -ήταν ο Υπουργός, ήταν η εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ που αποτελείται από όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, εκπρόσωποι από όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις – βγήκε χθες, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να πει δεν σας είπα κ. Κακλαμάνη τέτοιο πράγμα».