Μια συνάντηση που δεν είδε το φως της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast η Άννα Διαμαντοπούλου διάβηκε το κατώφλι του γραφείου που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός και πάλαι ποτέ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη και είχε πολύωρη συνάντηση μαζί του, φορώντας βέβαια και οι δύο μάσκες και τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Το ραντεβού το ζήτησε η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο προώθησης της υποψηφιότητάς της για τη θέση του γενικού γραμματέα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣΑ). Αυτό που ζήτησε είναι να συνδράμει και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος με τις γνωριμίες που έχει, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Καραμανλής τις υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην προσπάθειά της. Θυμίζουμε ότι η εκλογή της αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που την έχει προτείνει και για το λόγο αυτό άλλωστε έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός προεκλογικής εκστρατείας της στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα έχει διάρκεια μέχρι και τον Μάρτιο που θα επιλεγεί ο αντικαταστάτης του κ. Άνχελ Γκουρία στον Οργανισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναθέσει την υποστήριξη της πρώην Ευρωπαίας Επιτρόπου στον πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλο και στον μόνιμο Έλληνα εκπρόσωπο στον ΟΟΣΑ Γιώργο Πρεβελάκη και κάτω απ’ αυτούς υπάρχει μια ομάδα δέκα ατόμων νεαρής ηλικίας που βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», επί της οδού Αθανασίου Διάκου 20 στην Αθήνα, όπου προεδρεύει η ίδια η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να συνδράμουν για την ελληνική υποψηφιότητα ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο επί σειρά ετών σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών υποθέσεων, Θανάσης Μπακόλας. Στην ομάδα υποστήριξης ανήκουν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.