ΜέΡΑ 25: Ζήτησε τα πρακτικά των επιτροπών που εισηγούνται στην κυβέρνηση τα μέτρα για τον κορονοϊό

Η αίτηση Βαρουφάκη υποβλήθηκε στον υπουργό Υγείας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:54
01/12/2020
ΜέΡΑ 25: Ζήτησε τα πρακτικά των επιτροπών που εισηγούνται στην κυβέρνηση τα μέτρα για τον κορονοϊό
5
loading

Τα πρακτικά των επιτροπών που εισηγούνται στην κυβέρνηση μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπέβαλε και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Η αίτηση υποβλήθηκε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και με αυτήν αιτείται να διαβιβαστούν στη Βουλή τα πρακτικά και οι εισηγήσεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, καθώς και τα πρακτικά και τις γνώμες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19.

«Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, οι αποφάσεις του ίδιου και της κυβέρνησής του - και κατ' επέκταση και η νομιμοποίησή τους - στηρίχθηκαν στα επιστημονικά δεδομένα και στη γνώμη των επιστημόνων. Η Κυβέρνηση άλλωστε στις σχετικές αποφάσεις της επικαλείται τις εισηγήσεις/γνώμες των αντίστοιχων επιτροπών. Οι συγκεκριμένες επιτροπές, λοιπόν, εισηγούνται στους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς και τα κυβερνητικά όργανα για τη λήψη των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ από τη νομιμοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης και τη διαφάνεια εξαρτάται η αποδοχή και μη αμφισβήτηση των μέτρων από πλευράς των πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Ωστόσο, δημιουργείται επικίνδυνη σύγχυση σχετικά με το ποια μέτρα αποδίδονται στην "Επιτροπή Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες" και ποια στην "Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19", ενώ και η εργαλειοποίηση των όσων εισηγείται ή δεν εισηγείται η κάθε Επιτροπή αποδεικνύεται καταστροφική».

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαραίτητο να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα όλα όσα αιτείται στον κ. Κικίλια ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αναφέρεται σχετικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar όταν

  επιστρέψει τα 86 δις € που χρέωση την Ελλάδα για να πει ουάου και δικαστεί γι αυτό δώστε του δικαίωμα να ζητά ...

 2. avatar LWL

  Τι σε νοιαζουν εσένα ρε μπαρουφακη τα πρακτικά της επιτροπής? Κοίτα να μας πεις ξεκάθαρα πως σχεδιαζατε με τον τσιπροκιο την καταστροφή της Ελλάδας στις δικές σας συζητήσεις και αν γλυτωσεις τη φυλακή τα ξαναλέμε.

 3. avatar Αντε μπας

  Και βγει η αλήθεια... Άργησα τε εκεί ολοι στην αντιπολίτευση. Τα ψυγεία ήρθαν!

 4. avatar jim

  Αντί να πάει φυλακή για το κλείσιμο των τραπεζών και το τελείωμα της οικονομίας τον βάλανε στην Βουλή να κάνει τον νταή ...

 5. avatar Λουκι

  Μπράβο Γιάνη να ρωτήσεις και γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν αρχίζει στις 9:02 αντί για 9:00. Δε θα μας κρατάνε μέσα 2 ολόκληρα λεπτά παραπάνω είναι αντισυνταγματικό. Τάραξε τους στη δημοκρατία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει