Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται ούτε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ αλλά και ούτε να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές σε ξένο πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας απαντά στο πόσο πιθανό είναι να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, στις δυνατότητες συνεργασίας του με τους Σοσιαλιστές, ενώ απευθύνεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Νάιτζελ Φάρατζ και τη Μαρίν Λεπέν.

«Είμαστε μία ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία επιθυμεί την αλλαγή και όχι τη διάλυση της Ευρώπης», υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η λιτότητα οδηγεί στη δημιουργία πολιτικών τερατουργημάτων», προσθέτει, σχολιάζοντας την άνοδο του κόμματος του Nάιτζελ Φάρατζ και το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Τσίπρας δεν το απορρίπτει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι επιστρέψει στις πολιτικές του ρίζες και θα απορρίψει το μονόδρομο της λιτότητας.

«Μόνο οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και λέει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της χώρας, όπως αυτό του χρέους».