Για τα μικρά ποσοστά που απέσπασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις ευρωεκλογές μίλησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τα χαμηλά ποσοστά ήρθαν τη δεύτερη Κυριακή.

«Είχαμε επιτυχίες σε τρεις περιφέρειες. Στηρίξαμε τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Καρυπίδη. Στηρίξαμε τον υποψήφιο στα Ιόνια νησιά», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Και στη συνέχεια σχολίασε τα πεσμένα ποσοστά των ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας: «Επικράτησε μία λογική που έστειλε ψηφοφόρους στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή». «Ψηφοφόροι των ΑΝ.ΕΛ. πίστεψαν ότι ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγε η κυβέρνηση. Είχαμε απώλεια προς τη Χρυσή Αυγή διότι πολίτες πίστευαν ότι θα τιμωρήσουν σκληρά την κυβέρνηση ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι συνθήκες των εκλογών ήταν πρωτόγνωρες. «Δεν είχαμε λεφτά να βγάλουμε ούτε ψηφοδέλτια. Ο πόλεμος από τη μεριά των καναλιών ήταν τεράστιος», τόνισε ο κ. Καμμένος υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συμφωνία των νομικών συμβούλων των καναλιών για να μην παίξει το προεκλογικό σποτ του κόμματος. «Το σποτ έπαιζε τη δεύτερη εβδομάδα γιατί αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο ΕΣΡ».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπήρξαν και ψηφοφόροι που απομακρύνθηκαν από τους ΑΝ.ΕΛ. μόλις άκουσαν τις δηλώσεις του για το δημοψήφισμα. Κατηγόρησε μάλιστα τη Συγγρού ότι θέλει να τους διαλύσει. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΝΔ έχει βάλει στοίχημα να διαλύσει ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ», είπε ο κ. Καμμένος. «Οι ΑΝ.ΕΛ. άντεξαν και έβγαλαν ευρωβουλευτή. Όποιος εκ των δύο δεν πάει στην Ευρωβουλή, θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ» τόνισε.

Ο κ. Καμμένος πάντως, αναφερόμενος σε στελέχη που διαρρέεται ότι θα αποχωρήσουν, δήλωσε: «Όσοι δεν αντέχουν και θέλουν να πάνε να γίνουν πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας, η πόρτα είναι ανοιχτή. Να μη διανοηθούν όμως να φέρουν προτάσεις που είναι αντίθετες στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝ.ΕΛ».