Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Mega η εταιρεία Metron Analysis σε δείγμα 1.205 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε πως αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης ενώ το 40% αρνητικά.

Θετικά όμως αξιολογούν και τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ποσοστό 58%, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως αξιολογούν θετικά τις κινήσεις του πρωθυπουργού σε αντίθεση με το 36% που απάντησε αρνητικά.

Συντριπτικά αρνητικό ποσοστό συγκέντρωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για τον τρόπο που ασκεί τα δικά του καθήκοντα μέχρι στιγμής καθώς συγκέντρωσε το 71% των ερωτηθέντων σε αντίθεση με το 21% που απάντησε πως ασκεί τα καθήκοντα του θετικά.

Ανησυχία όμως φαίνεται πως επικρατεί στην κοινότητα για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Συγκεκριμένα το 55% των ερωτηθέντων απάντησε πως κρίνει αρνητικά την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε αντίθεση με το 33% που απάντησε ουδέτερα ενώ μόλις το 11% απάντησε θετικά.