Στη Βουλή των Ελλήνων διεξάγεται σήμερα η 56η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των κρατών μελών του περιφερειακού αυτού οργανισμού.

Οι εργασίες άρχισαν με τη συνεδρίαση του Προεδρείου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΣΕΠ για το τρέχον εξάμηνο, κ. Κώστα Τασούλα.

Στη Συνέλευση συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από τα κράτη μέλη: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία. Η Βουλή της χώρας μας μετέχει με εξαμελή αντιπροσωπεία βουλευτών, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου και μέλη οι κ.κ. Σοφία Βούλτεψη, Μακάριος Λαζαρίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Χαρά Κεφαλίδου.

Σκοπός της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΣΕΠ είναι η θέσπιση της απαραίτητης νομικής βάσης για την οικονομική, εμπορική, κοινωνική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών και για την εφαρμογή αποφάσεων που λαμβάνονται από τους επικεφαλής κρατών και τους Υπουργούς Εξωτερικών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.