Στους ψηφοφόρους τους απευθύνθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στο  β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι τόνισαν την κρισιμότητα της σημερινής ψηφοφορίας για το μέλλον της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της ψήφου τους για το καλό του τόπου.

ΑΘΗΝΑ

«Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την Αθήνα.Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Ο κ.Καμίνης προσήλθε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες.

«Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα της προηγούμενης Κυριακής». Η σημερινή μέρα θα είναι μέρα νίκης για την Αθήνα»,είπε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Σήμερα είναι μία καινούρια ημέρα για τον Πειραιά. Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή. Γυρίζουν την πλάτη τους στο χθες, στη μετριότητα, στη μιζέρια, στη διχόνοια, στη διαίρεση. Σήμερα η μεγάλη πειραϊκή συμμαχία που φτιάξαμε αυτές τις 40 ημέρες ψηφίζει ανατροπή, ψηφίζει προοπτική, ψηφίζει ελπίδα και χαμόγελο για τους πολίτες» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βάλια, ο Γιάννης Μώραλης χειροκροτήθηκε θερμά από δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το 38ο δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται στο Άγαλμα της Μητέρας

«Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την πόλη μας, για τον τόπο μας. Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, που παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του, της περιφέρειάς του και επηρεάζει τα δρώμενα στην Ευρωβουλή. Έπραξα και εγώ ως πολίτης το καθήκον μου για τη δημοκρατία. Είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή τότε είμαστε ίσοι» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. «Είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή τότε είμαστε ίσοι» πρόσθεσε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Την ιστορία του τόπου μας την γράφουμε εμείς οι ίδιοι. Με σταθερότητα, φως και αλήθεια συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την αποστολή» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Είχα την υποχρέωση και το δικαίωμα για τις εκλογές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα έχουμε τριπλές εκλογές. Τριών διαφορετικών σημασιών εκλογές. Εγώ ψήφισα τον εαυτό μου», είπε για τις δημοτικές και δεν αποκάλυψε ποιους στήριξε σε περιφερειακές και ευρωεκλογές. «Η ψήφος είναι μυστική. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Όλη η εβδομάδα έδειξε ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.