Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης στέλνει μήνυμα συστράτευσης των υγιών δυνάμεων του Πειραιά και μιλά για κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο στοχεύσει στη δημιουργία 35.000 θέσεων εργασίας.

Ο Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» κατηγορεί για συκοφαντία τον αντίπαλό του Βασίλη Μιχαλολιάκο λέγοντας: «Ξέρει το παιχνίδι του θεατρινισμού καλύτερα από τον καθένα. Έχασε, πανικοβλήθηκε και άρχισε να συκοφαντεί. Επί της ουσίας τεκμηριώνει την κριτική μας στο πρόσωπό του. Είναι ένας δήμαρχος που αντί να δουλεύει για το δήμο εξυπηρετεί τον εαυτό του. Ένας δήμαρχος που αντί να διοικεί θέλει να διαφεντεύει».

«Ο Πειραιάς Νικητής έχει θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Από την κοινή περπατησιά με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον δήμο και τις παραγωγικές δυνάμεις θα προκύψουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια 35.000 θέσεις εργασίας. Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον Πειραιά, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς» δηλώνει ο Γιάννης Μώραλης για το πρόγραμμα που θέλει να είναι κυρίαρχο την επόμενη πενταετία.

Την ιδεολογική του τοποθέτηση στην κεντροαριστερά δήλωσε ο Μώραλης διευκρινίζοντας: «Πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν χρωματίζει τα προβλήματα, άρα δεν κομματικοποιεί τις λύσεις τους. Πιστεύω σε ένα δήμαρχο που δεν εκλιπαρεί τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ούτε στηρίζει το μέλλον του δήμου του στις προσωπικές του φιλίες ή στις δημόσιες σχέσεις».