Νυχθημερόν παρακολουθεί την πορεία του κυβερνητικού έργου ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς έχει τεθεί επικεφαλής του πληροφοριακού συστήματος «Μαζί», του μηχανισμού δηλαδή που καταγράφει και την τελευταία λεπτομέρεια στην πρόοδο των εργασιών που καλείται να φέρει εις πέρας κάθε χαρτοφυλάκιο.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ανοίγοντας τον υπολογιστή του το πρωί που πηγαίνει στο γραφείο, έχει διαθέσιμη στην οθόνη του ολόκληρη τη γκάμα των μικρών και μεγάλων έργων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε κάθε υπουργείο. Μιλάμε για εκατοντάδες έργα.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι βλέπει σε πραγματικό χρόνο τις τυχόν καθυστερήσεις ή ότι πλησιάζει η ημερομηνία παράδοσης ενός έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί στον δέοντα βαθμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις επικοινωνεί με τον αρμόδιο υπουργό ούτως ώστε να μην βγει πλήρως εκτός χρονοδιαγράμματος.

Εννοείται πως η πορεία του κυβερνητικού έργου μέσω του συστήματος «Μαζί» συζητιέται σε τακτική βάση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει πρόσβαση στον μηχανισμό και από τον δικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Θυμίζουμε ότι το πληροφοριακό σύστημα είχε παρουσιαστεί στα μέλη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του πρώτου Υπουργικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2019 και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του πρωθυπουργού όταν αποφασίσει να ανασχηματίσει την κυβέρνηση.