Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Γιαννόπουλος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον β’ γύρο των αυτοδιοικητκών εκλογών, κατηγορεί για την ήττα του τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, ενώ καταγγέλλει απειλές σε υποψήφιους του συνδυασμού του για να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

«Δε σκοπεύω να αξιοποιηθώ πολιτικά και δε μπορώ να στηρίξω, να ταυτιστώ με την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Θ. Γιαννόπουλος, ενώ ασκεί έντονη κριτική στον κ.  Σαμαρά, ο οποίος «παλιότερα μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, διευκρινίζει ότι δε δίνει λευκή επιταγή σε υποψήφιους που «θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που χάλκευσαν τα δεσμά της πατρίδας μας». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, υπάρχουν υποψήφιοι από την κεντροδεξιά παράταξη με ξεκάθαρες ιδέες για μια ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών.

«Οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο Ζάππειο ΙΙ», σημειώνει ακόμη για να προσθέσει: «Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή στις αρχές, θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δε μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του».