Κορυφώνονται οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο τελικών διεκδικητών για τον δήμο Πειραιά, του Γιάννη Μώραλη και του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή 25 Μαΐου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» και νυν δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε το πρωί με εργαζόμενους στο λιμάνι. Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Αγορά του Άγιου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο. Το μεσημέρι ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα, που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη, σε ανακοίνωσή του ενόψει του β’ γύρου, τονίζει ότι «καμιά από τις δύο αδιέξοδες, επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να στηρίξει».

Αίσθηση προκαλεί πάντως η αποχή στον πρώτο γύρο, καθώς το 46% των εγγεγραμμένων, δεν προσήλθε στην κάλπη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τους 157.687 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 85.300, ποσοστό 54,09%. Ο Γιάννης Μώραλης, που αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου, εξασφάλισε ποσοστό 33,28% και 27.449 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πήρε ποσοστό 31,33% και 25.844 ψήφους (ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα, εξασφάλισε ποσοστό 17,08% και 14.090 ψήφους).

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, τάχθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος
«Πάντα θα υποστηρίζω τον δημόσιο χαρακτήρα που οφείλει και πρέπει να έχει το λιμάνι. Όταν δίνεις μια μάχη με πειστικά επιχειρήματα, στο τέλος εξέρχεσαι νικητής» τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στο λιμάνι και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας προς τους εργαζόμενους, ανέφερε ότι «θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα που η Δημοκρατία δεν απαγορεύει, για να μείνει με ισχυρό τρόπο σε δημόσιο χαρακτήρα η λειτουργία του λιμανιού μας. Αν μπορούσα να ασκώ εγώ την πολιτική, ούτε το 25% των μετοχών θα είχα πουλήσει. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν πωλούνται όλα».

Επιστολή υποψηφίου δημάρχου Ι. Μώραλη προς τον πρωθυπουργό και τα κόμματα

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής», ζητώντας αυτές να συμπεριληφθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 για χρηματοδότηση από το ΣΕΣ (ΕΣΠΑ), γνωστοποίησε σήμερα με επιστολές του προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους αρχηγούς των κομμάτων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, επισκέφθηκαν σήμερα τη Λαϊκή Αγορά του Άγιου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο. Οι δύο άνδρες είχαν διάλογο με τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε κάθε γειτονιά της πόλης.

«Λιμάνι της Αγωνίας» με το Θ. Δρίτσα: «Δεν στηρίζουμε ούτε Μώραλη ούτε Μιχαλολιάκο»

Ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα, σε ανακοίνωσή του και έπειτα από απόφαση-ψήφισμα συνέλευσης ενόψει του δεύτερου γύρου, αναφέρει προς τους πολίτες του Πειραιά, ότι θα «αγωνιστεί ως υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση υπηρετώντας την κοινωνία του Πειραιά» τονίζοντας ενόψει του δεύτερου γύρου ότι «καμιά από τις δύο αδιέξοδες επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να στηρίξει».
«Είναι αυτονόητο ότι η τελική επιλογή είναι δική σας. Δεν χρειάζεται να σας υποδείξουμε τι θα πράξετε. Σας εμπιστευόμαστε» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Μώραλη, Μαρινάκη, Κόκκαλη υπογραμμίζει ότι «αθροίζει μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, οικονομικό κατεστημένο, άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος, γηπεδικό οπαδισμό, μηχανισμούς και ψήφους της Χρυσής Αυγής και εκπροσώπους του πιο φθαρμένου αυτοδιοικητικού προσωπικού του Πειραιά και του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Επίσης για την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου κάνει λόγο για «αυταρχισμό, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές προς τους πολίτες, τους αντιπάλους του, αλλά και προς τους εργαζόμενους του δήμου», ενώ προσθέτει ότι «συμπεριφέρθηκε συχνά ως τοπικός κομματάρχης αν και δήλωνε ότι το κόμμα του είναι ο Πειραιάς».