Στο «αντισυστημικό κέντρο» που αντιστέκεται στο «τσουνάμι του λαϊκισμού» τοποθέτησαν ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης και ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, τον συνδυασμό «Γέφυρες» (αποτελούμενο από τη Δημιουργία Ξανά και τη Δράση), κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που έδωσαν παρουσία των δύο υποψήφιων ευρωβουλευτών, Αντιγόνης Λυμπεράκη και Γιάννη Γιανουλόπουλου.

Ο κ. Τζήμερος, που ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, απέσπασε το ποσοστό 3% στον α’ γύρο, επικέντρωσε την κριτική του στην υψηλή φορολογία, και υπογράμμισε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού για μικρότερο και λειτουργικό κράτος καθώς και για σεβασμό στον πολίτη. «Θα συνεργαστούμε με όποιον συμφωνεί με τις θέσεις αυτές», τόνισε χαρακτηριστικά. Για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών, αν και εξέφρασε διαφωνία με το «σύστημα ισορροπιών» του κ. Σγουρού, θεώρησε ότι είναι «το μη χείρον» έναντι της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δούρου, κατηγορώντας το κόμμα της για υπέρμετρο λαϊκισμό και λέγοντας «ψηφίζουμε οτιδήποτε εκτός από ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Σκυλακάκης, από τη μεριά του, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «δεν θα δεσμεύσουμε όσους μας ψήφισαν σε συγκεκριμένο υποψήφιο».

Ο Θ. Σκυλακάκης επικέντρωσε την κριτική του στη συνέχιση των επιχορηγήσεων και δανειοδοτήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – και σε μικρότερη έκταση των κομμάτων της αριστεράς- παρά την αδυναμία εξυπηρέτησής τους από το 2012. Επισήμανε ότι από τον ισολογισμό της ΝΔ προκύπτει ότι το 2013 δανειοδοτήθηκε με 14,6 εκατ. ευρώ και κατηγόρησε την Τράπεζα της Ελλάδας ότι δεν δίνει στοιχεία από πού προέρχονται τα δάνεια. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, αποστείλαμε εξώδικο στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο και αναμένουμε την απάντηση της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής σύντομα εθνικών εκλογών, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αύριο, σημειώνοντας ότι χρειάζεται αλλαγή συμπεριφοράς του πολιτικού συστήματος.
Ως προς το μέλλον της Ευρώπης οι Γέφυρες τάσσονται υπέρ της ενωμένης Ευρώπης, της Ευρώπης των λαών, αλλά και των θεσμών, ενώ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εντάσσονται στην ομάδα των Φιλελευθέρων υπό τον Γκι Φερχόφσταντ, γνωστό φιλοευερωπαϊστή, ο οποίος είναι και υποψήφιος της ομάδας του για την προεδρία της Επιτροπής.