«Οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης λένε συνεχώς: πάρτε μέτρα τώρα, κάντε προσλήψεις τώρα, επιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα τώρα. Αυτό σας λέμε και εμείς.

Δεν μπορούν να περιμένουν οι ανάγκες και δεν γίνεται το Σύστημα Υγείας να έχει μετατραπεί σε Σύστημα Υγείας μιας και μόνο νόσου, του κορονοϊού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο πλαίσιο της δευτερολογίας της, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόσθεσε δε ότι «στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται πάρτι κορονοϊού λόγω της δική σας ανευθυνότητας κύριε πρωθυπουργέ, που δεν πήρατε έγκαιρα τα αυτονόητα μέτρα.

Αντ’ αυτού επιτεθήκατε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στους πάντες που δεν υπέκυψαν στον ανορθολογισμό για την αποκλειστικότητα της ατομικής ευθύνης. Επιτίθεστε τώρα και στο ΚΚΕ που τηρώντας όλα τα μέτρα θέλουν να τιμήσουν για μια ακόμη φορά την εξέγερση του Πολυτεχνείου».