«Οι προκλητικές συμπεριφορές καλό είναι να μείνουν στην άκρη» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην Τουρκία και τη δραστηριότητα της γείτονος. Ερωτηθείς για την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε: «Ελπίζουμε να είναι ειλικρινής η διάθεση για διάλογο. Θα φανεί στην πράξη εάν θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια».

Μια συνάντηση για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών μπορεί να είναι πιθανή αλλά με παράνομες navtex και με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Ορούς Ρέις, αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Καταλήγοντας, επικαλούμενος τον διεθνή τύπο που αναφέρει ότι η ηγεσία της Τουρκίας δεν επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν για να τον συγχαρεί, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε: «Δεν εξετάζουμε το άγχος ορισμένων αλλά τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ευελπιστούμε σε ένα καλό βήμα για να επιτευχθεί η σταθερότητα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».