Για καθαρά εθνικούς λόγους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

«Δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε πολιτικά την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ. Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ, όπως ζητάμε να τη στηρίξει το σύνολο των κατοίκων της Θράκης, διότι τα κόμματα της εξουσίας, αλλά και τα κόμματα που θέλουν να γίνουν εξουσία έχουν μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος άρχισε περιοδεία στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν είναι αποσυνδεδεμένα τα εθνικά θέματα με τα θέματα της Θράκης, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βάζουν από έναν αρεστό του προξενείου της Τουρκίας για να πάρουν ψήφους». «Η ιδέα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης που θα οδηγήσει τη Θράκη σε Κοσσυφοπέδιο, δηλαδή θα ενισχύσει εκείνους τους μηχανισμούς που συντηρούνται από το τουρκικό προξενείο, ξεκινά από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Βρυξέλλες. Δεν πρόκειται στις Βρυξέλλες τα εθνικά δίκαια να τα στηρίξουν ούτε τραγουδιστές, ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε ζογκλέρ, ούτε ταχυδακτυλουργοί, ούτε διευθύνοντες σύμβουλοι διαπλεκομένων συμφερόντων. Τα συμφέροντα της Ελλάδος στην Ευρωβουλή και ιδιαίτερα της Θράκης θα τα υποστηρίξουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές σήμερα και ευρωβουλευτές αύριο, οι οποίοι έχουν εθνική συνείδηση και γνωρίζουν τα εθνικά θέματα. Για αυτό είμαστε περήφανοι για τη λίστα των ευρωεκλογών που έχουμε παρουσιάσει και με τους υποψήφιους θα περπατήσουμε πόλη – πόλη, χωριό – χωριό όλη τη Θράκη. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζουν από έναν υποψήφιο αρεστό του προξενείου για να πάρουν ψήφους. Αυτό το νταραβέρι, το οποίο έχουν ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σταματάει με την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και για αυτό το λόγο σας είπα ότι εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε πολιτικά και ζητάμε τη συμπαράσταση από τους Έλληνες είτε είναι δεξιοί, είτε είναι αριστεροί, είτε είναι κεντρώοι είτε είναι απολιτικοί. Πρόκειται για μια εθνική υποψηφιότητα και ως τέτοια τη στηρίζουμε και εμείς», υπογράμμισε.