Η κεντρική προεκλογική ομιλία της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ στην Αθήνα. Στο κατάμεστο στάδιο, παρουσία περισσότερων από 5.000 Αθηναίων εντός και εκτός του γηπέδου, παρέστησαν μεταξύ άλλων υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσωπικότητες του Πολιτισμού και της Επιχειρηματικότητας.

Με την κεντρική του ομιλία ο κ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε το σύνθημα νίκης στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. «Στις 18 Μαΐου είναι το πρώτο μας δημοψήφισμα της ελεύθερης Αθήνας. Λέμε “Ναι” στα δικαιώματα της Αθήνας. Λέμε “Ναι” στα δικαιώματα των Αθηναίων. “Ναι” στα ξεχασμένα δικαιώματα των πολιτών να ζουν σε καθαρή, φωτεινή και ασφαλή πόλη. “Ναι” στα δικαιώματα των επαγγελματιών που πληρώνουν τους φόρους τους αλλά έχουν το παραεμπόριο έξω από το μαγαζί τους. Λέμε “Ναι” στο δικαίωμα της εργασίας. Της ζωής με αξιοπρέπεια. Όχι ότι περισσεύει από τα άδεια δημόσια ταμεία. Και αυτά τα δικαιώματα, τα ξεχνάει ο “Συνήγορος της ακυβέρνητης πολιτείας”. Τα ξεχνάει ο κ. Καμίνης», είπε.

«Καλούμε και όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας αλλά θέλουν την Αθήνα να είναι πραγματικά η πόλη της ζωής μας να ενωθούν μαζί μας. Να αρχίσουμε όλοι μαζί δουλειά. Να βάλουμε τέλος στο σκοτάδι, στη βρωμιά, στην αναρχία, στην ανασφάλεια», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στον Γιώργο Καμίνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο απερχόμενος δήμαρχος της Αθήνας είναι αυτός που κατηγορηματικά αρνείται τα δικαιώματα των Αθηναίων. Το λέει με την απουσία του, με το χαμήλωμα της φωνής αλλά και εκκωφαντικά στις πράξεις. Το λέει με την απουσία έργου. Το λέει με ότι ξόδεψε τέσσερα χρόνια από τη ζωή μας, από τη ζωή της Αθήνας και δεν άφησε ούτε ένα έργο. Το λέει με το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε την πόλη. Δεν ύψωσε ποτέ ανάστημα. Δεν προσπάθησε καν».


Δείτε το βίντεο…