Για εικόνες που θυμίζουν «εμφύλιο πόλεμο» εντός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη κάνει λόγο ο νυν δήμαρχος, Χρήστος Πάχτας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στον κόσμο που δεν έχει δυνατότητα στις συμβατικές λειτουργίες: να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στην έδρα του δήμου κτλ. Διότι κινδυνεύει η ζωή μας», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Βήμα FM. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκλογικό κέντρο στην Ιερισσό και ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα χωριά που βρίσκονται πιο κάτω.

Σύμφωνα με τον κ. Πάχτα, «στα τέσσερα χωριά της περιοχής δεν μπορούμε να πάμε και να μιλήσουμε διότι θα εκθέσουμε και τον κόσμο. Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο το πρώτο ΑΤ που καταστράφηκε ήταν της Ιερισσού. Μετά το ’93 πτώχευσε η εταιρεία και το 2003 ξανά και κινδύνευσε η ζωή μας. Έκαψαν τα αυτοκίνητά μας, απειλήθηκε η ζωή μας, τα σπίτια μας, οι οικογένειές μας. Από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αρχηγική δύναμη».

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι στις επερχόμενες εκλογές «θα απαντήσει η κοινωνία με τη θέλησή της και τη βούλησή της να πάμε σε ομαλή πορεία, διότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά».