Συνεχίζει και σήμερα τις επαφές του στη Μόσχα με ρώσους αξιωματούχους ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος στη Μόσχα.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Α’ αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, υπεύθυνο για τις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης, Βλάντιμιρ Τιτόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Αλεξέι Πούσκοφ, καθώς και με τον Α’ αντιπρόεδρο της Δούμας Ιβάν Μέλνικοφ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με «παράδοση κοινών αγώνων των λαών μας, κοινών θρησκευτικών πεποιθήσεων, με κοινές πολιτικές και πολιτιστικές ρίζες στη διαδρομή μας».

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, «καθότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μιας νέας διαίρεσης στην καρδιά της Ευρώπης, ένα πισωγύρισμα στις εποχές του ψυχρού πολέμου».

«Είναι πισωγύρισμα να βλέπουμε το φασισμό και τους νεοναζί να μπαίνουν ξανά σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό να γίνεται αποδεκτό από την ΕΕ. Είναι και ένας από τους στόχους της επίσκεψής μας να αναδειχθεί η δυνατότητα μιας διπλωματικής λύσης, θα πρέπει να γίνει η Ουκρανία μια γέφυρα ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία και όχι ένα πεδίο ενός νέου διχασμού», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους: Όλγα Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή, συντονίστρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συντονιστή εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Νικόλαο Παππά, διευθυντή του Γραφείου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, συντονιστή Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και Νικόλαο Κοτζιά, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρο της πρωτοβουλίας «ΠΡΑΤΤΩ».