«Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη να βελτιώσει την κομματική συσπείρωσή του, αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται με παλαιοκομματικούς τακτικισμούς», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επέλεξε το χρονικό τοπίο της πανδημίας και της επιδεινούμενης κρίσης στα ελληνοτουρκικά για να προχωρήσει σε πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών.

«Όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και σας ψήφισαν, δεν σας ακούν μετά την αναξιόπιστη πολιτική που ακολουθήσατε κατά τη διακυβέρνησή σας, ενώ όσοι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι του μέτρου και της λογικής, δεν σας ακούν διότι δεν έχετε τεκμηριωμένες προτάσεις και εναλλακτικό σχέδιο, ούτε τους αντίστοιχους αξιόπιστους εκπροσώπους», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Για εμάς, συνέχισε, δεν αρκεί η πολιτική υπεροχή, που βασίζεται στην καταδίκη της προηγούμενης κυβέρνησης, στόχος μας είναι να ακολουθούμε αξιόπιστες και αποτελεσματικές πολιτικές που ενώνουν την κοινωνία και πάνε τη χώρα μπροστά.

Ακολούθως ο κ. Θεοδωρικάκος μνημόνευσε τις έξι μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες πραγματοποίησε το υπουργείο του, όπως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού και η μεταρρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά με την οποία, «τρία εκατομμύρια νοικοκυριά έβαλαν τάξη στα του οίκου τους» ενώ εξασφαλίστηκαν 150 εκατ. πρόσθετα έσοδα στους ΟΤΑ. Ενημέρωσε επίσης τη Βουλή για τις επόμενες τέσσερις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή, (1) την αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ, και του αντίστοιχου συστήματος προσλήψεων, (2) τη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων του α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης μεταξύ τους και με το κεντρικό κράτος, (3) τη θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, και (4) τον νέο κώδικα της αυτοδιοίκησης.