Στο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Ελλάδα ως «γέφυρα» μεταξύ Ισραήλ-Ε.Ε. αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ζέεβ Έλκιν, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριακός Γεροντόπουλος επεσήμαναν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και την προσέγγιση των ομογενειών των δύο χωρών.

Ο Ισραηλινός υφυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως «γέφυρα» μεταξύ Ισραήλ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρθηκε στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην υπογραφή, στις 23 Απριλίου 2014, της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ (PLO) και Χαμάς.

Ο κ. Γεροντόπουλος, εξάλλου, ενημέρωσε τον ομόλογό του, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε τη θέση της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία καλούνται και οι δύο πλευρές να αποφεύγουν κινήσεις που υπονομεύουν την πρόοδο των συνομιλιών.

«Πιστεύουμε» δήλωσε ο κ. Γεροντόπουλος, μετά την συνάντηση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς, όπως το εμπόριο, η επιστημονική έρευνα, ο πολιτισμός, καθώς και ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο Ισραήλ την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε θέματα τουρισμού και ναυτιλίας».