Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το αν η Αττική είναι μπροστά σε ένα ενδεχόμενο lockdown.

«Κανένα ενδεχόμενο lockdown για την Αττική, αυτή την στιγμή» απάντησε ο κ. Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Πέτσας ωστόσο επισήμανε πως «όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα, είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να επιβάλουμε εάν χρειάζεται τοπικά lockdowns, εκεί που τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που παίρνουμε και τις οδηγίες που παίρνουμε και από την Ευρώπη, από τους αντίστοιχους οργανισμούς με τους δικούς μας, συστήνουν να έχουμε τέτοιου είδους μέτρα».

Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία καλή θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε πως: «για να το διατηρήσουμε αυτό θα πρέπει σε τοπικό επίπεδο να περιχαρακώνουμε τα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη και σε γενικό επίπεδο, σε όλη την Επικράτεια, να εφαρμόζουμε τα ήδη πολλά μέτρα που έχουμε πάρει».

Σχολιάζοντας τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν στο Παρίσι, είπε: «Είναι ένα χαρακτηριστικό καμπανάκι για όλους μας» και συμπλήρωσε: «καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να περιφρουρήσουμε αυτό που έχουμε στην Ελλάδα».

«Η υπομονή εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε»

Σχόλιο και για τις τουρκικές προκλήσεις ζητήθηκε από τον κ. Πέτσα ο οποίος τόνισε: «Νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε έναν τίτλο στο κλίμα που υπάρχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτός ο τίτλος είναι “Η υπομονή εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε”».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι: «Αυτό φαίνεται ακόμα από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών και του Γάλλου ομόλογό του, που  φαίνεται να βάζουν ένα χρονικό ορίζοντα στην Τουρκία για να αλλάξει συμπεριφορά.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η Ευρώπη κινείται με τα ταχύτερο βηματισμό και περιμένουμε η Σύνοδος Κορυφής να πάει ένα βήμα παρακάτω, με καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων άλλα και με πλαίσιο κυρώσεων, με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η Τουρκία αν συνεχίσει τη συμπεριφορά των τελευταίων εβδομάδων» και πρόσθεσε: «Η Τουρκία έχει δύο επιλογές: ή να πάρει την οικονομική ενίσχυση και να συμμορφωθεί ή να υποστεί κυρώσεις.