Οκτώ συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των Πελοποννησίων πολιτών, για τις εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα υποψήφιοι περιφερειάρχες που κατέθεσαν δήλωση ανακήρυξης συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Τρίπολης είναι, ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τη «Νέα Πελοπόννησο», ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης με την «Πελοπόννησος Πρώτα», ο Νίκος Γόντικας με την «Λαϊκή συσπείρωση Πελοποννήσου», ο Γιάννης Μανώλης με την «Πελοποννησιακή Ένωση», ο Γιώργος Δέδες με τη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία – Πράξεις Ανάπτυξης», ο Δημήτρης Δολτσινιάδης με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική».

Έξι είναι οι διεκδικητές του δήμου Τρίπολης, που χθες βράδυ -και μάλιστα πολύ αργά- κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο δήλωση ανακήρυξης συνδυασμού. Επικεφαλής των συνδυασμών είναι ο Γιάννης Σμυρνιώτης με τη «Νέα Τρίπολη», η Αντωνία Γιαννούλη με τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», ο Κώστας Τζιούμης με την «Τρίπολη Αύριο», ο Δημήτρης Παυλής με την «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά», ο Νικόλας Τσιαμούλος με το συνδυασμό «Αλλάζουμε τα Δεδομένα» και με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δημήτρης Νικολάου.

Έξι είναι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν συνδυασμό διεκδικώντας τον δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα, ο εν ενεργεία δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με την «Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας», ο Μανόλης Μάκαρης επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», ο Θεόδωρος Μπρεδήμας με το συνδυασμό «Αλλαγή για τον δήμο Καλαμάτας», ο Γιώργος Δημητρούλιας με την «Ελληνική Δράση για τον δήμο Καλαμάτας», ο Μιχάλης Αντωνόπουλος με την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» και ο Νίκος Οικονομάκος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη Σπάρτη, τον δήμο διεκδικούν πέντε συνδυασμοί και συγκεκριμένα ο Σταύρος Αργειτάκος επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες», ο Βαγγέλης Βαλιώτης με την «Δημοτική Ενωτική Κίνηση», ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος με την «ΑΝ.Α.Σ.Α. – Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση δήμου Σπάρτης», ο Χρήστος Αλεξάκος με την «Ελπίδα – Κίνημα Πολιτών» και ο Δήμος Λεβεντάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, το Ναύπλιο, πέντε είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που κατέθεσαν συνδυασμό και αυτοί είναι, ο Δημήτρης Κωστούρος με το «Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα», ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, με το «Ναύπλιο – Νέα Ελπίδα», η Μαργαρίτα Καραμολέγκου με την «Αλλη Πρόταση», ο Γιώργος Πινάτσης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Παντελής Κοκκινόπουλος με την «ΑΥ.Ρ.Α. – Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή»

Τέλος, πέντε είναι και οι συνδυασμοί που κατατέθηκαν για τον δήμο Κορινθίων, τον οποίο διεκδικούν, ο Αλέξανδρος Πνευματικός με την «Πορεία Ευθύνης», ο Βασίλης Νανόπουλος με την «Συμμαρχία Πολιτών», ο Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος με την «Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για την Ανατροπή στο δήμο Κορινθίων», ο Κώστας Πιέτρης με την «Κόρινθος: 2014-2019» και ο Μιχάλης Καρακάσης με την «Λαϊκή Συσπείρωση».