Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του στο Open για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στο Open ότι «το δικαστήριο άντεξε με κοινωνική υπευθυνότητα».

Και πρόσθεσε: «Όταν έπεσε η χούντα όλοι σπεύσαμε στις πλατείες να φωνάζουμε “δώστε τη χούντα στον λαό’”. Έτσι και τώρα… “Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό”. Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου… δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (επί Σαμαρά). Υπήρξε θόρυβος μέγας».

Στις δηλώσεις αυτές, για την Χρυσή Αυγή και το «στοπ από το Μαξίμου» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, απάντησε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης αναφέρει ότι το 2013, ο κ. Ρουπακιώτης απέδιδε τις συλλήψεις της ΧΑ στην πίεση που «ασκούσαν αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις».

Η ανάρτηση Φλωρίδη έχει ως εξής:

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή».

Δήλωση στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, του κ. Ρουπακιώτη, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης (ΔΗΜΑΡ) στην κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ στις 4 Οκτωβρίου 2013.

(Οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ο κ. Ρουπακιώτης «εξηγούσε» γιατί έγιναν.)
—————-
“Ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου (δηλ. ο Σαμαράς) έβαλε stop”.
Δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη (ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ πλέον), χθες 12 Οκτωβρίου 2020 στο OPEN TV.
———————————————————
Άπαιχτοι ! Έκλεισαν τα θέατρα λόγω κορωνοϊού, αλλά η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με SOLD OUT».

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Floridis στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

TAGS