Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θάνου Πλεύρη με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για «χουντοσταγονίδια» μέσα στα ΜΑΤ έκανε λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ψέματα.

«Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος ιστορικών στιγμών. Χθες ήταν ημέρα νίκης και χαράς, μία ημέρα νίκης της Δημοκρατίας που δεν δηλητηριάστηκε από συγκεκριμένα χουντοσταγονίδια, τα υπολείμματα μέσα στα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη που είπε αισχρά ψέματα με το πώς διαλύθηκε η συγκέντρωση», ανέφερε αρχικά ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει βίντεο από τη στιγμή που ανακοινώνεται ότι η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική Οργάνωση και μέσα σε 40 δευτερόλεπτα φεύγουν καπνογόνα και ρίψεις νερού από την πλευρά της αστυνομίας».

«Και βγαίνει ο ψεύτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη να πει ότι ήταν 60 μπάχαλοι που πέταξαν 150 μολότοφ. Μπορεί να μας το δείξει και εμάς;», ανέφερε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης έριξε τα «πυρά» του και στον Θάνο Πλεύρη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που συμμετείχε σε πορείες και στο κρέμασμα του αγκυλωτού σταυρούς στην Ακρόπολη το 1996 τολμάει και μιλάει για ιστορία».

Πλεύρης: Δεν ήμουν μέλος της Χρυσής Αυγής

Τον λόγο πήρε ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας: «Ψευδέστατα είπε ο κ. Πολάκης ότι ήμουν μέλος της ΧΑ, ότι σήκωσα στην Ακρόπολη σβάστικα και συμμετείχα σε πορεία μαζί με Χρυσαυγίτες.

Μέλος της ΧΑ δεν έχω υπάρξει ποτέ. Σβάστικα δεν έχω σηκώσει ποτέ στη ζωή μου. Στην πορεία του 1996 συμμετείχα για τα θύματα των Ιμίων. Συμμετείχαν και χρυσαυγίτες. Δεν έκανε την πορεία η Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε: «Είμαι γιος του Κώστα Πλεύρη, που είναι γνωστός οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού, έχει γράψει και βιβλία για τον ναζισμό. Η διαφορά μας είναι ότι εμένα μου δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξω τι θέλω να γίνω. Αν ήθελα να γίνω ναζιστής δεν χρειαζόμουν διαβατήριο από κανέναν! Και ο εύκολος δρόμος για μένα ήταν με αναγνωρισμένο ακροδεξιό πατέρα.

Έχω κάνει επιλογή να είμαι δεξιός πολιτικός! Εσένα οι δικές σου επιλογές είναι να συντηρείς μια αντιπαράθεση και να καλείς μαυροσκούφηδες. Η ύβρις σας είναι τιμή για μένα».

Οι έντονοι τόνοι συνεχίστηκαν μεταξύ των δύο βουλευτών με τον Παύλο Πολάκη να αναφέρει: «Τολμάει να λέει εμένα ψεύτη. Υπάρχει βίντεο πορείας Χρυσής Αυγής που μετέχουν 50 άτομα και βγαίνεις μπροστά σαν το κοκοράκι να πεις ότι είσαι και εσύ εκεί. Ήσουν και εσύ μέλος της ΧΑ.

Υπάρχει το βίντεο και αν έχεις άντερα έλα να στο δείξω. Ένας κωλοτούμπας και μισός είσαι. Δεν είχες καμία επιλογή. Σε έκρυψε ο πατέρας σου στο ΛΑΟΣ . Δεν βγήκες το 2012 και κόλλησες στον Σαμαρά. Εσύ υπεράσπισες στο δικαστήριο τον πατέρα σου για το εμετικό βιβλίο… Αυτά όχι σε εμένα. Έτσι; Εγώ ξέρω πολύ καλύτερη ιστορία».

Και τον κ. Πλεύρη να σημειώνει: «Από το “είσαι μέλος της ΧΑ” έρχεται και λέει αφού είσαι σε πορεία! Κύριε Πολάκη, μεγάλωσα σε μια πατρίδα που, αν και διαφωνώντας με τον πατέρα μου, αν είναι σε ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιζόμουνα. Εγκαλείτε γιο δικηγόρο που υποστήριξε για ποινική πράξη τον πατέρα του. Αυτό είναι το ήθος του».