Την ανάγκη να μην μπει στο συρτάρι το σκάνδαλο Μπαλτάκου και να διερευνηθεί αν υπάρχει κυβερνητική δέσμευση προς τους εταίρους για νέο μνημόνιο, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, εν όψει της έναρξης των εργασιών της Βουλής. Ο ίδιος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό – προπαγανδιστικό τρικ» το επιχείρημα του πρωτογενούς πλεονάσματος από την κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να μπουν στις καλένδες τόσο η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το σκάνδαλο Μπαλτάκου-Σαμαρά, όσο και η αναλυτική κατάθεση εγγράφων που έχουν ζητηθεί εγκαίρως στη βάση των οποίων πιστοποιείται η δέσμευση της χώρας από την παρούσα συγκυβέρνηση για ένα νέο τρίτο επαχθές μνημόνιο με δραματικές κοινωνικές συνέπειες», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης. «Άλλωστε πλέον ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος έχει αναλυτικά παρουσιάσει αυτές τις εγκληματικές δεσμεύσεις, τις οποίες ακόμα αρνείται ο Έλληνας πρωθυπουργός», σημείωσε επίσης.

«Είναι καιρός να σταματήσουν οι κυβερνώντες και οι πρόθυμοι προπαγανδιστές τους την αποκλειστική ενασχόληση με την μικροπολιτική, την παραπολιτική και με την προώθηση ως πανάκριβου επικοινωνιακού τρικ του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος», κατέληξε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ .