Αρκετοί ήταν αυτοί που ανέμεναν την αντίδραση της Μόσχας μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Καταρχάς αυτή ήρθε επισήμως μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σχολίασε στο Twitter πως «δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό».

Τώρα όμως αναμένεται να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέλη του μήνα αναμένεται να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια όσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαβρόφ ετοιμαζόταν αρχικά να έρθει στην Αθήνα το καλοκαίρι (πριν την ελληνοτουρκική κρίση) αλλά οι Ρώσοι ζήτησαν μεγαλύτερη και καλύτερη προετοιμασία από αυτή που είχε προτείνει η ελληνική διπλωματία.