Το κόμμα που θεωρούν πιο αξιόπιστο οι Έλληνες – Ποιους συμπαθούν και αντιπαθούν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:39
30/09/2020
Το κόμμα που θεωρούν πιο αξιόπιστο οι Έλληνες - Ποιους συμπαθούν και αντιπαθούν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
68
loading

Έρευνα της prorata παρουσιάζει τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, αλλά και ποια κόμματα εμπιστεύονται οι πολίτες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23 - 25 Σεπτεμβρίου με 2.195 ερωτηματολόγια.

Το 53% των συμμετεχόντων εκτιμάει ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα, ενώ ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 37%.

Το κόμμα που προσλαμβάνεται ως το λιγότερο αξιόπιστο είναι η Ελληνική Λύση 14%.

Επίσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 52% εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 34% και το Κίνημα Αλλαγής 31%. Το κόμμα που εκλαμβάνεται ως το λιγότερο ικανό σε αυτό τον τομέα είναι η Ελληνική Λύση 7%.

Η μεγαλύτερη μερίδα των ερωτώμενων 42% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ τη συγκεκριμένη άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το 34% των συμμετεχόντων.

Στην τελευταία θέση της σχετικής μέτρησης βρίσκεται η Ελληνική Λύση 11%.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, καθώς το 48% των συμμετεχόντων σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, οι αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπο του αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου από το 43% στο 47%.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με 36% θετικές εντυπώσεις και χωρίς σημαντικές μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοφιλίας του κατά 6%. Στην τέταρτη θέση καταγράφεται η Φώφη Γεννηματά, ενώ έπονται ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πιερρακάκης και Δένδιας τις περισσότερες θετικές εντυπώσεις

Ως τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο σύνολο των συμμετεχόντων ανιχνεύονται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνοντας θετικές εντυπώσεις από το 51% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Ανδρέας Ξανθός (47%), ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (45%), ο Κωστής Χατζηδάκης (43%), η Έφη Αχτσιόγλου (42%) και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (42%).

Τα πρόσωπα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της δημοφιλίας τους είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την μεγαλύτερη μείωση η Νίκη Κεραμέως, η Λίνα Μενδώνη και ο Βασίλης Κικίλιας.

Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της κυβέρνησης μεταξύ της σημερινής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Νικος Δένδιας (90% θετικές εντυπώσεις), ενώ ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (89%), ο Κυριάκος Πιερακκάκης (88%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (83%).

Τέλος, τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ της σημερινής εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου (93%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (88%), ο Ανδρέας Ξανθός (87%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (86%) και ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος (86%).

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

68
σχόλια
 1. avatar Συριζαίοι, κατάμαυρα μαντάτα σας έρχονται και από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση…

  Στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (διαδρομή: http://www.politico.eu --> Poll of Polls --> GR(eece)), παρέχονται τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανάγονται στην 23-09-2020, δίνουν 47 % στη Δημοκρατία και 25 % στον Σύριζα, (διαφορά 22 %). (Για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα, σημειώνω ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, την 12-12-2019, ο συντηρητικός Τζόνσον έλαβε το 43,6 % και ο εργατικός Κόρμπιν το 32,3 %. Δηλαδή, διαφορά μόλις 11,3 % !!!) Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείo είναι ότι το άθροισμα των τριών κομμάτων, (Νέας Δημοκρατίας, (47 %), Ελληνικής Λύσης, (5 %) και Χρυσής Αυγής, (2 %)), είναι 54 %. Με απλά λόγια, η Δεξιά – Κεντροδεξιά είναι ήδη η απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα, (χωρίς να υπολογίζεται το ποσοστό της «Δημιουργίας Ξανά», (η οποία στις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, έλαβε το 0,76 %) και του νεοσύστατου κόμματος «\'Ελληνες για την Πατρίδα», του Ηλία Κασιδιάρη).

  1. avatar Σβουριχτή, περιποιημένη και μεγαλοπρεπής η σφαλιάρα στους απελπισμένους συριζαίους…

   Περαστικά σας και σε άλλες σφαλιάρες. Με υγεία...

  2. avatar Poll of polls σημαίνει Δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων, (στα αγγλικά).

   Στην ουσία είναι τα στοιχεία σταθμισμένων από την εταιρία Kalman, ελληνικών δημοσκοπήσεων.

  3. avatar Επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία.

   Ακολούθησα τη διαδρομή την οποία προτείνεις.
   Βρήκα τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
   Επιβεβαιώνω πλήρως τα στοιχεία τα οποία παραθέτεις.
   Συνιστώ σε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκέπτεται τον συγκεκριμένο ιστότοπο, για να ενημερώνεται.

   1. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

    Ο ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟΣ ....ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝ GR......ΠΟΣΑ ΘΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ????

    1. avatar ‘Ασε μας συριζόπουλο…

     Και γύρνα στην Νουμιδία.
     Με τις αρλούμπες σου θα ασχολούμεθα;;;

 2. avatar ‘Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata…

  H εταιρία Pro Rata είναι μια από τις γνωστές φιλοσυριζαίες εταιρίες δημοσκοπήσεων, (μαζί με τις εταιρίες Voc Populi, ALCO, Palmos Analysis κ.ά.).
  Η εταιρία αυτή λοιπόν ομολογεί ότι: \"Επίσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 52% εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει, ...\".
  \'Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata, τι χρείαν έτι έχομεν μαρτυριών;;;

  1. avatar Καμία χρείαν.

   Όλοι γνωρίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία σαρώνει.
   Τώρα και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνει το προφανές.
   Διότι την υποχρεώνει η πραγματικότητα.

 3. avatar Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, δηλαδή διαφορά 26,36 %!!!

  Την 10-09-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, ( η οποία θεωρείται ως Η ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, διότι προέβλεψε καλύτερα από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 07-07-2019), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (7,2 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (13,9 %), τα αποτελέσματά της είναι: Νέα Δημοκρατία 51,07 %, Σύριζα 24,71 %, Κίνημα Αλλαγής 7,35 %, ΚΚΕ 6,33 %, Ελληνική Λύση 3,80 %, Μέρα 25 2,78 % και \'Αλλο Κόμμα 3,92 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε πεντακομματική Βουλή προηγείται του Σύριζα κατά 26,36 %, έχει κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων και των εδρών και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. %). Οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα και τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 164, Σύριζα 80, Κίνημα Αλλαγής 24, ΚΚΕ 20 και Ελληνική Λύση 12. Εάν επαναληφθούν οι εθνικές εκλογές, αλλά με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών θα είναι: Νέα Δημοκρατία 187, Σύριζα 66, Κίνημα Αλλαγής 20, ΚΚΕ 17 και Ελληνική Λύση 10.

  1. avatar Η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων είναι η Opinion Poll.

   Στην τελευταία προεκλογική δημοσκόπησή της, (την 20-06-2019, δεκαέξι, (16), ημέρες πριν από την ημέρα των εθνικών εκλογών...), για τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η εταιρία προέβλεπε: “Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.
   Συνεκτιμώντας και το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών”.
   Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία 39,85 %, Σύριζα 31,53 %.

 4. avatar ‘Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα!

  Ο Σύριζα επιχείρησε μέσω δημοσκοπήσεων της φιλοσυριζαίας εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δήθεν ανακάμπτει...
  \'Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα, αναρτώντας το ακόλουθο σχόλιο:

  Ιδού η “αξιοπιστία” της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata… Σήμερα, 19:11
  \"Επειτα από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κατά την περίοδο των Μνημονίων, στις οποίες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είδαν την αξιοπιστία τους να πέφτει κάθετα, ως συνέπεια αλλεπάλληλων αστοχιών, τα αποτελέσματα των εκλογών του τελευταίου διμήνου (περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) αποκατέστησαν μέρος της χαμένης αίγλης τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη κοινού και πολιτικών. Ωστόσο, καταγράφηκαν και μεγάλες αποκλίσεις, που οδήγησαν στην εξαγωγή λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Κι ενώ όλες οι εταιρείες προέβλεψαν την αναμενόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι μεγαλύτερες αστοχίες εντοπίστηκαν στην αδυναμία καταγραφής του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος. Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata. (Πηγή: άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, της 09-07-2019, στην \"Εφημερίδα των Συντακτών\", με τίτλο: \"Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των δημοσκοπικών εταιριών\"\").
  Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

  1. avatar Πρόκειται για ισοπεδωτικό επικοινωνιακό χτύπημα εις βάρος του Σύριζα, …

   Το οποίο δεν επιδέχεται καμία θεραπεία...
   Τελικά, επικοινωνιακά τον Σύριζα τον έχει ισοπεδώσει μόνος του!!!

  2. avatar Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 97 – 0.

   Από την ημέρα των εθνικών εκλογών, (07-07-2019), έχουν παρέλθει 15 μήνες περίπου.
   Κατά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 97 δημοσκοπήσεις.
   Σε όλες προηγείται συντριπτικά η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα.
   Σε 22 από τις 97 αυτές δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία).
   Κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς στη πλατεία Κουμουνδούρου!!!

 5. avatar Αν είχαν μυαλό δε θα ήταν τρολ

  Πάλι βγήκε το γνωστό έμμισθο τρολ της ΝΔ με τα πολλά νικ.
  Με μακροσκελή σχόλια copy paste που είναι γεμάτα ανοησίες, κατάλληλα μόνο για αναγνώστες με μειωμένες νοηματικές διαδρομές.
  Μάλιστα φτάνει στο σημείο να ευχαριστεί ο ίδιος τον... εαυτό του! επειδή τα σχόλια τάχα είναι διαφωτιστικα!

  1. avatar Εάν απλά είχες ελάχιστο μυαλό δεν θα ήσουν συριζαίος…

   Εάν είχες απλά μυαλό δεν θα ήσουν έμμισθο τρολ του Σύριζα.
   Εάν είχες πολύ μυαλό θα ήσουν νεοδημοκράτης.

  2. avatar Ώστε η αριατερότατη ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ αποφαίνεται για την Pro Rata, ότι:

   \'Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata\'.
   Συριζαίοι, η ξεφτίλα σας δεν έχει πλέον όριο!!!

  3. avatar Προκαλώ να μου υποδείξετε μία, (1), ανοησία…

   Ισχυρίζεσθε ότι ο σχολιαστής που αποκάλυψε την αλήθεια για την δήθεν \"αξιοπιστία\" της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata (μέσω δημοσιεύματος της 09-07-2019, (δύο μόλις ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019), στην αριστερότατη \"εφημερίδα των Συντακτών\"...), είναι: \"... γνωστό έμμισθο τρολ της ΝΔ με τα πολλά νικ. Με μακροσκελή σχόλια copy paste που είναι γεμάτα ανοησίες, κατάλληλα μόνο για αναγνώστες με μειωμένες νοηματικές διαδρομές\".
   Επειδή εγώ ισχυρίζομαι ότι ψεύδεσθε ασύστολα, σας προκαλώ να μου υποδείξετε μία, (1), ανοησία που
   περιέχεται στα σχόλια στα οποία αναφέρεσθε.

   1. avatar ‘Ενα αχρείο έμμισθο τρολ του Σύριζα είναι…

    Που αμοίβεται με 0,60 Ευρώ για κάθε σχόλιο που αναρτά.
    Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ψεύδεται.
    Ποια δήθεν ανοησία να σου υποδείξει;;;

  4. avatar Απελπισμένο συριζόπουλο, ο σχολιαστής αυτός σας αποκάλυψε, σας εξευτέλισε, σας συνέτριψε…

   Τι προσπαθείς να δηλώσεις απελπισμένο συριζόπουλο;;;;
   \'Οτι η εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata δεν είναι μηδενικής αξιοπιστίας;;;
   Μάταιος κόπος...
   Ο σχολιαστής αυτός σας αποκάλυψε, σας εξευτέλισε, σας συνέτριψε...
   Ποιος είναι;;;
   Είναι ο διάσημος \"δημοσκόπος\".

  5. avatar @Αν είχαν μυαλό

   To troll στην παρούσα κατάσταση ονομάζεται prorata.
   Τα αποτελέσματα για τους συριζαίους είναι katourata.

   1. avatar Θερμότατα συγχαρητήρια.

    Περιγράψατε γλαφυρά και αντικειμενικά την κατάσταση.

 6. avatar Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 97 – 0.

  Από την ημέρα των εθνικών εκλογών, (07-07-2019), έχουν παρέλθει 15 μήνες περίπου.
  Κατά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 97 δημοσκοπήσεις.
  Σε όλες προηγείται συντριπτικά η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα.
  Σε 22 από τις 97 αυτές δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία).
  Κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς στη πλατεία Κουμουνδούρου!!!

  1. avatar Και θα κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς…

   Για δεκαετίες!

 7. avatar Peter han

  Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος θριαμβεύει
  Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Σαπιλα και βρώμα καί κυβέρνηση και αντιπολίτευση

 8. avatar σοβαρα τωρα?

  Οι δημοσκοπησεις σε αυτη την χωρα δεν υφιστανται διοτι ειναι γνωστο οτι ο πελατης εχει παντα δικιο!
  Οτι και να εδειχναν αυτο θα ελεγαν και προκαλω οποιον γνωριζει λιγα περι στατιστικης να εξηγησει με ποιο τροπο ενα πληθος 1000 ατομων μπορει να ειναι αξιοπιστο για απεικονιση ενος πληθυσμου 10.000.000 ατομων.

  1. avatar @σοβαρα

   Το δείγματα στις δημοσκοπήσεις, όταν γίνονται από σοβαρές εταιρίες είναι σταθμισμένα και κατά συνέπεια αξιόπιστα.

  2. avatar ‘Οταν το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού…

   Τότε οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς.
   Παράδειγμα, η αναρτηθείσα ως σχόλιο στο άρθρο αυτό δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, 16 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 07-07-2019, η οποία προέβλεψε με εντυπωσιακή ακρίβεια τα αποτελέσματα και έδωσε στην εταιρία αυτή τον τίτλο της πλέον αξιόπιστης ελληνικής εταιρίας δημοσκοπήσεων.

 9. avatar ‘Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα!

  Ο Σύριζα επιχείρησε μέσω δημοσκοπήσεων της φιλοσυριζαίας εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δήθεν ανακάμπτει...
  \'Ενας ικανότατος σχολιαστής συνέτριψε τα σχέδια του Σύριζα, αναρτώντας το ακόλουθο σχόλιο:
  Ιδού η “αξιοπιστία” της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata… Σήμερα, 19:11

  \"Επειτα από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κατά την περίοδο των Μνημονίων, στις οποίες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είδαν την αξιοπιστία τους να πέφτει κάθετα, ως συνέπεια αλλεπάλληλων αστοχιών, τα αποτελέσματα των εκλογών του τελευταίου διμήνου (περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) αποκατέστησαν μέρος της χαμένης αίγλης τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη κοινού και πολιτικών. Ωστόσο, καταγράφηκαν και μεγάλες αποκλίσεις, που οδήγησαν στην εξαγωγή λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Κι ενώ όλες οι εταιρείες προέβλεψαν την αναμενόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι μεγαλύτερες αστοχίες εντοπίστηκαν στην αδυναμία καταγραφής του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος. Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata. (Πηγή: άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, της 09-07-2019, στην \"Εφημερίδα των Συντακτών\", με τίτλο: \"Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των δημοσκοπικών εταιριών\"\"). Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

  1. avatar Συριζαίοι, τι “ρούμπωμα” είναι αυτό;;;

   Ώστε μηδενικής αξιοπιστίας η εταιρία δημοσκοπήσεών σας Pro Rata;;;
   Και τούτο το δηλώνει η φυλλάδα σας, η \'Εφημερίδα των Συντακτών\';;;
   Συριζαίοι, τι \'ρούμπωμα\' είναι αυτό;;;
   Ο συγκεκριμένος σχολιαστής σας κατεξευτέλισε, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία!!!

  2. avatar Ώστε η αριατερότατη ‘Εφημερίδα των Συντακτών’ αποφαίνεται για την Pro Rata, ότι:

   \'Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata\'.
   Συριζαίοι, η ξεφτίλα σας δεν έχει πλέον όριο!!!

  3. avatar Σβουριχτή, περιποιημένη και μεγαλοπρεπής η σφαλιάρα στους απελπισμένους συριζαίους…

   Περαστικά σας και σε άλλες σφαλιάρες. Με υγεία...

  4. avatar Ο σχολιαστής αυτός είναι ο διάσημος “δημοσκόπος”…

   Και έκανε πάλι το θαύμα του, αποδομώντας πλήρως την φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata.
   Τυχερή η Νέα Δημοκρατία που διαθέτει τέτοιου επιπέδου σχολιαστές.

   1. avatar Πράγματι…

    Αναζήτησα το άρθρο αυτό και το βρήκα.
    Προέρχεται από την αριστερότατη και φανατικά φιλοσυριζαία \"Εφημερίδα των Συντακτών\".
    Τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς τα περιέγραψε ο \"δημοσκόπος\".
    Πρόκειται για ισοπεδωτικό επικοινωνιακό χτύπημα εις βάρος του Σύριζα, το οποίο δεν επιδέχεται καμία θεραπεία...
    Τελικά, τον Σύριζα τον έχει ισοπεδώσει μόνος του!!!

 10. avatar tboni2

  Ψωμί και σπίτι στο φτωχο ελληνικό λαό θα δώσει μόνο ο Λιάκος και οι Έλληνες γτπ. Όλοι οι άλλοι κοιτάνε να βολεύουν.

 11. avatar Μετεκλογικές δημοσκοπήσεις: Νέα Δημοκρατία – Σύριζα 97 – 0.

  Από την ημέρα των εθνικών εκλογών, (07-07-2019), έχουν παρέλθει 15 μήνες περίπου.
  Κατά το χρονικό αυτό διάστημα έχουν ανακοινωθεί 97 δημοσκοπήσεις.
  Σε όλες προηγείται συντριπτικά η Νέα Δημοκρατία του Σύριζα.
  Σε 22 από τις 97 αυτές δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία υπερβαίνει το 50 %, (δηλαδή κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία).
  Κλαίνε ολημερίς και ολονυχτίς στη πλατεία Κουμουνδούρου!!!

 12. avatar Μπαλντας

  Τι ειναι αυτα ρε; ποιους ρωτησατε; ειστε ασχετοι με την πραγματικοτητα.

 13. avatar ποιος πιστευει

  βγειτε εξω να δείτε τι λεει ο κοσμος

  1. avatar ‘Εξω είμαστε κάθε μέρα…

   Και ο κόσμος λέει για τον Σύριζα: Να πάει να [...]!!!

   1. avatar ναι

    με τον σύριζα που είναι κυβέρνηση ασχολείται ο κόσμος. [...]

   2. avatar Συμφωνώ απολύτως.

    Το διαπιστώνω και εγώ στην καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο, λόγω εργασίας.

 14. avatar ‘Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata…

  H εταιρία Pro Rata είναι μια από τις γνωστές φιλοσυριζαίες εταιρίες δημοσκοπήσεων, (μαζί με τις εταιρίες Voc Populi, ALCO, Palmos Analysis κ.ά.).
  Η εταιρία αυτή λοιπόν ομολογεί ότι: \"Επίσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων 52% εκτιμάει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει, ...\".
  \'Οταν το ομολογεί και η φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Pro Rata, τι χρείαν έτι έχομεν μαρτυριών;;;

  1. avatar ‘Ολοι έχουμε αντιληφθεί πλήρως, ότι ο Σύριζα…

   Είναι στον πυθμένα του [...] της Ιστορίας. Δηλαδή, ευρίσκεται στη θέση που του πρέπει και που του αξίζει. Και εκεί θα παραμείνει!!!

 15. avatar Aλεξ

  Αξιοπιστο το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΚΕ...??????

 16. avatar Μας κυβερνάνε επί το πλείστον αντιπαθείς

  που τους αντιπολιτεύονται επί το πλείστον αντιπαθείς. Δεν μαζεύονται όσοι συμπαθείς να κάνουν κόμμα να ολισθήσουν και αυτοί στην αντιπάθεια στη γνώμη των πολιτών ? Ίσως τότε οι αντιπαθείς σήμερα αποκτήσουν συμπάθειες.

 17. avatar Ιδού η “αξιοπιστία” της εταιρίας δημοσκοπήσεων Pro Rata…

  \"Επειτα από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων κατά την περίοδο των Μνημονίων, στις οποίες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είδαν την αξιοπιστία τους να πέφτει κάθετα, ως συνέπεια αλλεπάλληλων αστοχιών, τα αποτελέσματα των εκλογών του τελευταίου διμήνου (περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές) αποκατέστησαν μέρος της χαμένης αίγλης τους και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη κοινού και πολιτικών. Ωστόσο, καταγράφηκαν και μεγάλες αποκλίσεις, που οδήγησαν στην εξαγωγή λανθασμένων πολιτικών συμπερασμάτων. Κι ενώ όλες οι εταιρείες προέβλεψαν την αναμενόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, οι μεγαλύτερες αστοχίες εντοπίστηκαν στην αδυναμία καταγραφής του τελικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της διαφοράς μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος. Μεγάλες χαμένες σε αυτή την προεκλογική μάχη σκιαγράφησης του εκλογικού αποτελέσματος ήταν κυρίως η Public Issue του Γιάννη Μαυρή και η Pro Rata. (Πηγή: άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, της 09-07-2019, στην \"Εφημερίδα των Συντακτών\", με τίτλο: \"Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των δημοσκοπικών εταιριών\"\"). Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

 18. avatar Τραπεζιτης

  Ας γελάσουμε λιγο
  https://youtu.be/BuvR9sRhhIw

  1. avatar @Σάπιος Τραπεζιτης

   Το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να χαχανίζεις χωρίς λόγο. Αν η prorata που είναι δικιά σας βγάζει αυτά τα αποτελέσματα, είσαστε τελειωμένοι. Βρίσκεστε σε κατάσταση αποσύνθεσης.
   Τρεις τον τσίπρα κλαίγανε και δυό τον λιβανίζανε.

 19. avatar Δωσε πονο κυριακο λεμε

  ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ .......
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΟΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
  ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣΣΣΣΣ

 20. avatar “Μάγκας” με τα δικά μας λεφτά

  Ο Κούλης μετά τα 20 εκατομμύρια που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τα 22 εκατομμύρια που χάρισε στους καναλάρχες για το ενοίκιο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων που τους επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Τώρα δίνει επιπλέον 2.000.000 στα κανάλια. Κορόιδα είναι λοιπόν να μη θεωρούν πιό δημοφιλή τον Κούλη? Γι\'αυτό τον έχουν ανακηρύξει από το απόλυτο τίποτα, Μωυσή!

  1. avatar Τι δεν καταλαβαίνεις συριζόπουλο;;

   Στις εθνικές εκλογές της 07-07-2029, χάσατε με διαφορά 8,32 %.
   Σήμερα, 15 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, χάνετε με διαφορά 26,36 %.
   Επειδή 26,36 % = 8,32 % + 8,32 % + 832 % + 1,40% = (3 Χ 8,32 %) + 1,40 % , η διαφορά των 8,32 % υπερτριπλασιάστηκε!!!

  2. avatar @ με τα δικά μας λεφτά

   Η prorata είναι δικιά σας [...]συριζαίε, οπότε φαντάσου σε τι χάλι φθάσατε.
   Τελειώσατε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει