Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως παραμένει θεατής και στέκεται στις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, την τη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα. Τζάκρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνει: «Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από την χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».

Η φράση της Τζάκρη για τον Μητσοτάκη που σήκωσε αντιδράσεις

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ανέφερε πως η αντιμετώπιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά είναι απάτριδα και διεθνιστική.

«Ο Ερντογάν είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή, τη βορειομακεδονική…», ανέφερε μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Τζάκρη

Για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η κ. Τζάκρη είπε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ό,τι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει.

Όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το ”Oruc Reis” να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο.

Ένα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία. Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουν…».

Εσωκομματικές διαφωνίες για τη δήλωση Τζάκρη

Με ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης ανέφερε πως «στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε “εμείς δεν είμαστε απάτριδες”.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι “αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου”.

Ό,τι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης.

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Posted by Νίκος Μπίστης on Tuesday, September 22, 2020

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των «53+» Αννέτα Καββαδία τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών.

«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…», αναφέρει η κ. Καββαδία.

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Posted by Anneta Kavadia on Tuesday, September 22, 2020

Αντίδραση υπήρξε και από τον Γιάννη Μπασκόζο, ο οποίος είναι από τα παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Το “άπατρις και διεθνιστής” από πότε εκτοξεύεται ως κατηγορία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω και δεν έχω καμμία σχέση με αυτό. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία».

Το «απατρις και διεθνιστης» απο πότε εκτοξευεται ως κατηγορία απο την πλευρα του ΣΥΡΙΖΑ;Δεν θέλω και δεν εχω καμμια σχεση με αυτο.Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχια.

Posted by Ioannis Baskozos on Tuesday, September 22, 2020