Σε συμμετοχική εκλογή του ονόματός της καλεί η συνέλευση πολιτών της Αθήνας, που στηρίζει την υποψηφιότητα της Ιωάννας Κοντούλη για τη δημαρχεία της Αθήνας.

Μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που ολοκληρώνεται την Πέμπτη το βράδυ θα αναδειχθεί το όνομα της ανεξάρτητης, οικολογικής και κοινωνικά αλληλέγγυας δημοτικής κίνησης που θα διεκδικήσει το δήμο Αθήνας, με υποψήφια δήμαρχο την Ιωάννα Κοντούλη. Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλογής προκρίθηκε από τα μέλη της κίνησης για να συμβολίσει τον συμμετοχικό και αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, ακόμα και για τη διαδικασία ονοματοδοσίας της νέας δημοτικής κίνησης.

Τα ονόματα που μετά από τη συνέλευση των μελών προέκυψαν ως υποψήφια για τη διαδικασία τελικής επιλογής μέσω διαδικτύου είναι τα εξής:

  • ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΟΙ.Κ.Ο.Σ – Αθηναίων ΟΙκολογία Κινήματα Όραμα Συμμετοχή
  • ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ
  • Π.Ν.ΟΙΚ.Α – Πρωτοβουλία για μια Νέα και ΟΙΚολογική Αθήνα
  • ΑΝ.ΟΙΚ.Ο ΑΘΗΝΑ – ΑΝεξάρτητη ΟΙΚολογική Ομαδα Αθήνα

Η κίνηση καλεί όσους πολίτες θέλουν να λάβουν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της κίνησης στο Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100008116292770), που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Παράλληλα, μπορούν να διαβάσουν και το αναρτημένο από το σχήμα για διαβούλευση προσχέδιο διακήρυξης και να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις και προτεινόμενες τροποποιήσεις.